Съпругът на Катето Евро си отиде от този свят, повален от рак, пише Блиц.

От година и нещо Георги Кадиев се борел с коварната болест, но пазел в тайна състоянието си. Отношенията им с Катето Евро близки на семейството определят като “сложни”, но така или иначе на въпроса кой е бил любимият й мъж, Катето винаги е отговаряла: “Това е съпругът ми Георги. Всъщност, той ми е голямата любов и човекът, с когото минахме през целия живот. Човек може да има много любови, да си мисли, че гори, да преживява, но всъщност любовта е само една, голямата, истинската. За съжаление, и тя минава. Но дори и да се скараме, пак ще бъдем заедно.”

Двамата стават гаджета още отпреди култовия филм „Оркестър без име”, с който актрисата става известна, пише Kliuki.bg.

*Георги и Александър Кадиеви

Тя била готова даже да пожертва ролята си в името на любовта, защото снимките били в Созопол и трябвало да се разделят.

Двамата стават съпрузи скоро след излизането на филма на екран – през далечната 1981 г. След като се ражда синът им Александър, актрисата иска да го кръсти Георги – на мъжа си. “Три дни Сашко беше Георги!..”, е казвала Катето с типичното си чувство за хумор.

За сина им – актьорът Александър Кадиев пък баща му си остава кумир, нарича го “скала”. Жорж винаги го съветвал да бъде мъж, не обичал лигавщините и затова и майка и син го характеризират като по-консервативен от тях. “Татко е като монумент в съзнанието ми!.. “, казва Сашо за баща си.