Сръбските сърф-рок герои Threesome и гръцките сайк-геридж любимци от Гърция Alien Mustangs ще са част от програмата на тридневния фестивал за независима музика и театър Impossible Fest, който ще се проведе между 4 и 6 декември в ДНК.

Това е едно от първите големи събития в новото пространство за съвременен танц и пърформънс в София (в подлеза на НДК).

Изборът на локацията не е случаен. Както и в първото си издание през 2010 г. фестивалът ще „извади на светло“ субкултурни проекти от музикалната, а в актуалното си издание – вече и от театралната сцена. Над 10 са българските музикални групи, които ще се включат събитието като буквално излязат от подземните сцени в София и Пловдив. Между тях са The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, Doesn’t Frogs, RaJa & Илияна и други, които предстои да бъдат обявени. Театралната сцена е представена от постановката „Всичкоядецът“ на режисьора Ани Васева и „Саломе“ с автор и хореограф Мирослав Йорданов.

Всеки от изброените се откроява с авангардност и иновативност, противопоставящи ги на съответния музикален или театрален мейнстрийм. Поканата за участие към съответните артистични проекти следва търсенето на пресечна точка между двете изкуства и по възможност техния синкретизъм или междинни форми (като театрална музика, танцов театър, театър на движението и др. ).

Голяма част от музикантите в програмата са с подчертано отношение и връзка с театъра, като например автори на театрална музика, актьори или други участници в театрални проекти. Публиката ще има възможност да се срещне и с известни театрални композитори, носителите на “ИКАР” и “Аскеер” Емилиян Гацов - Елби и Асен Аврамов, които буквално ще покажат как се прави музика за театър.
Всяка вечер (4-6 декември) актьорите в театралните постановки ще заемат сцената на ДНК от 19:30 ч, след което програмата ще продължи с музика.

Билети:
Предварителна продажба: 30 лв. тридневен, 12 лв. за 1 ден.
На място: 35 лв. Тридневен, 15 лв. за 1 ден.
Постановката “Саломе" е с отделен билет от 10 лв.

Организатор е Eberhard.

Alien Mustangs ( Гърция)
Първата им поява у нас в The Fridge в края на 2014 г. (с Tattoed Animals) предизвика масивен отзвук сред феновете на psych/garage/rockabilly/stoner общността у нас, а пространството се оказа тясно за всички фенове на жанра.

Threesome (Сърбия)
Една от най-актуалните банди на световната сърф рокендрол сцена в момента, радваща се на увеличаваща се фен маса и у нас, благодарение на миналогодишната си изява в София( съвместно с Nick Chongi).

Thе Bedlam Club (България)
Инструментална формация, базирана в София. Съставът й е повече от интернационален: Франция, Шотландия, България и Русия. Квартетът, състоящ се от клавишни, контрабас, барабани и перкусия, определя звученето си като cinematic electro punk jazz.

VOYVODA (България)
DIY постпънк/колдуейв от София, банда, която от години има успешни и дълги турнета в Европа.

Nick Chongi & The Smokes (България)
Nick Chongi & the Smokes е рокендрол трио от Пловдив, в чиято основа е скиорът-алпиец Никола Чонгаров. Концертът на Imposssible Fest ще бъде първата поява на бандата като трио: с Chichi на барабаните и Мингера на бас.

Doesn’t Frogs (България)
Mузикален проект от Пловдив с ярък стил, повлиян от западната noise/post-punk/shoegaze сцена.

Raja & Iliyana (България)
Акустично дуо, което ще покаже, че е напълно "възможно" да се напълни пространството на ДНК с музика, използвайки само глас, китара и чело.

Мила Роберт (България)
Едно от най-сполучливите комбинации напоследък между певица и актриса, без да може да се вземе категорично решение кой талант доминира.

ТЕАТРАЛНИ ПРОЕКТИ:

„Всичкоядецът“

твърдата, но летлива маса, в която потапяме ръка, за да открием, че пръстите ни са крака, а устите – задници…
Режисьор Ани Васева, текст Мирослав Христов, художник Георги Шаров
звук ДатаТранспортер с участието на Галя Костадинова и ДатаТранспортер

„Саломе“

Представление за желанието.
Хореография на Мирослав Йорданов с участието на Мирослава Захова. Графичен дизайн: Георги Шаров. Музика: Емилиян Гацов-Елби. Продукция на Kinesthetic Project

За първото издание на Impossible Fest (2010 г.)

Първото издание на фестивала за независима музика “Impossible Fest” се случи през октомври 2010 г. в клуб „Backstage”. Включиха се 14 български групи и две чуждестранни – от Германия и Румъния. Тяхната стилова насоченост е инди рок, пост пънк, гаражна и експериментална музика и нео ню уейв, всяка със своеобразно алтернативно звучене. До тогава никога не бяха поставяни заедно на подобна обща сцена и не бяха имали възможността да свирят пред толкова многобройна – и най-вече нова и любопитна към музиката им публика. Вечерите на фестивала преди концертите бяха съпътствани от представяния на книги, дебати и разговори.