Алекс Сърчаджиева вече може да се облегне на бащино рамо. Актрисата прости на Йосиф Сърчаджиев болката и обидите му.

Шансът да се съберат им даде сцената на Сатиричния театър, където работят и двамата. За огромна изненада на всички техни колеги, Алекс и Йосиф най-редовно пиели кафе във ведомственото барче, обменяли идеи за пиесите, а топ артистът и режисьор дори давал творчески напътствия на наследницата си, предаде „Таблоид“.

Алекс се приюти в Сатирата миналата година, а баща й е стар кадър за известния столичен театър. След известни перипетии през годините, титанът отново твори на „Стефан Караджа” 26. Сърчаджиев е благодарен за жеста на директора на театъра Калин Сърменов, който го върна на сцената на Сатирата, след като бе прогонен от предишния ръководител проф. Здравко Митков.

Преди около две години, подтикнат от тв водещия Светослав Иванов в предаването му, Сърчаджиев уж поиска прошка от екрана, но така и не стана ясно дали адресира молбата си за помирение към дъщеря си. „Прощавай. Прощавай. Това е”. Всъщност своенравният актьор години наред отричаше каквато и да е връзка с момичето от извънбрачната си връзка с Пепа Николова. Той не само отказваше да говори за Александра, но дори побесняваше, щом някой си позволеше да се рови в семейната му драма. Дори когато Пепа Николова издъхна, Йосиф Сърчаджиев мина с едно сухо съболезнование към родното си дете. На дъщеря си праща само есемес с текст „Болката ти е голяма. Бог ще е с теб. Йосиф”.

Момичето обаче понесе най-силният удар, когато актьорът на всеослушание заяви: „Нямам дъщеря. Дъщеря ми се казва Ани. Нямам нищо общо с Алекс”.

Връзката на Йосиф Сърчаджиев с Пепа Николова също започва в Сатиричния театър, спомнят си техни колеги. Там пламва силната им страст и когато се ражда Александра, актьорът дори напуска жена си Райна, за да заживее с любимата и дъщеря си. Но щастието им трае кратко, след което ги напуска и се връща при първата си съпруга. Разказват, че се уплашил, защото режисьорката го заплашила, че не се ли върне при нея, ще се самоубие. Сърчаджиев си тръгва, а на щерка си оставя само една фамилия. Двамата любовници водят яростна война, а в свое интервю още докато Николова бе жива, легендата заяви: „Тя е лош човек. Знаеш ли как я наричат в нашата гилдия? Пепа Калтака. Това казва всичко”.