Новият комедиен сериал „Етажна собственост”, който започва съвсем скоро по Нова тв, вече стана причина за разгорещени спорове в реален жилищен блок.

Действието в сериала всъщност се развива в една средностатистическа панелна сграда и отразява българската действителност в момента с всичките й комични страни.

Продуцентите от „Идалго продакшънс” настоявали снимките да бъдат извадени от студиото и настанени в истинска панелка – сред реалните наематели, за да бъдат по-близо до актуалните битови проблеми на българина.

За целта екипът на „Етажна собственост” избрал реален блок в столичен квартал. За да започнат снимки обаче, трябвало да се явят на общо събрание на съседите от блока и да искат тяхното разрешение за използване на терена – точно както се случва по сценарий и във всеки един от епизодите на сериала.

Типично по български съседите трудно стигнали до съгласие, дали телевизионната продукция ще им пречи или не.

„Беше много комично, защото ни се наложи да присъстваме на истинското събрание на блока – точно, както е в сериала” – сподели продуцентът Краси Ванков и разказа, че диалозите между съседите сякаш били извадени точно от сценария на „Етажна собственост”.

„Замислих се, че сме пресъздали едно към едно българската действителност с всичките ни криворазбрани опити уж да действаме и решаваме заедно, а всъщност да постигаме ефекта ‘орел, рак и щука’. В крайна сметка всичко завърши с хепи енд и най-големите опоненти на снимачния процес в блока, се превърнаха в негови привърженици, поставяйки условието да участват лично в масовите сцени на сериала.” – обясни Ванков и допълни, че сценаристите на „Етажна собственост” буквално обикалят и събират истински истории от бита на съвременния българин – с всичките му радости, притеснения, надежди и разочарования.

Свеж хумор и съвсем актуални теми от нашето ежедневие обещават от Нова ТВ, а в образите на героите от сериала влизат актьорите Антон Радичев, Невена Бозукова-Неве, Милена Маркова-Маца, Стефан Денолюбов, Станимир Гъмов, Надя Савова, Явор Гигов, Милица Гладнишка, Мариета Петрова, Валентин Владимиров и др.