На 17 март излизат от печат „Градът“ и „Съседът”, предистория на „Градът”, от неподражаемия майстор на трилъри и съспенс - Дийн Кунц!

„Градът“ (превод: Венцислав К. Венков, 480 стр., цена: 22 лв.) е омагьосваща сага за съзряването на едно момче от необикновено семейство. Джона Кърк е всичко друго, не и песимист, но и той си има тайни. Най-голямата от тях е г-ца Пърл. Тя му помага да се сдобие с пиано, за да развие музикалните си таланти.

Понякога я среща, докато се разхожда по улицата, а друг път я вижда в сънищата си. И всеки път, когато я сънува, г-ца Пърл му разкрива ужасяващи събития от миналото и бъдещето, като го предупреждава да се пази от мъж на име Лукас и жена, наречена Фиона. „Градът” е завладяваща история за загуби и надежди, за свръхестествената сила на музиката и за онази необичайност, която подплатява повърхностните напрежения на ежедневието, чиито дълбини никой не познава.

„Съседът” е самостоятелен разказ, който се явява предистория на „Градът“. Приятелите на Джона ще открият, че светът е далеч по-загадъчен, отколкото са подозирали. Съседът на Малкълм и Амелия умира от масивен инфаркт и къщата му остава празна. Но дали наистина е празна?

Роден през 1945 г. в Пенсилвания, САЩ, Дийн Кунц е ненадминат майстор на съспенса и „пулсиращия адреналин“ в световната литература. Автор е на серия безупречно изваяни психологически трилъри, преведени на 38 езика, тиражирани в над половин милиард екземпляра. Четиринайсет от романите му са били номер едно в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“, сред които „Съпругът“, „Какво знае нощта“ и „Шадоу Стрийт 77“. Кунц разполага с ревностни поддръжници по всички краища на планетата, а критиката не пропуска да отбележи, че сюжетите му кипят от мистерия и находчивост и разголват най-интимните човешки страсти и страхове.