„Баща ми е по-добре. На командно дишане е във Военномедицинска академия след инсулта, но кръвното му се е нормализирало". Това обяви пред „Всеки ден" дъщерята на именития журналист и тв водещ Димитър Цонев - Деси.

„Навръх Успение на Света Богородица прочетоха молитва за неговото възстановяване в Боянската църква. Цялото ни семейство е силно вярващо, той самият е ревностен християнин и се надявам Бог да помогне на баща ми", просълзи се Деси Цонева.


*Димитър Цонев с дъщеря си Деси и съпругата Мариана

По думите й все още не е ясно какви животоспасяващи манипулации предстои да му бъдат направени. „В неделя му направиха дренаж, за да премахнат кръвта от главата и така да спадне налягането. Все още обаче не могат да отворят черепа му, защото няма рефлексно дишане, явно ударът е засегнал този мозъчен център, който контролира дишането. Лекарите казаха, че ще се опитат да премахнат кръвта, за да свалят отока на белия дроб и после ще мислят какво да правят с главата", безутешна е щерката на журналиста, която върви по неговите стъпки в телевизията.

*Димитър Цонев с дъщеря си Деси и съпругата Мариана, Bulphoto

*Димитър Цонев с дъщеря си Деси

"Състоянието на телевизионния водещ Димитър Цонев е тежко". Това коментира пред журналисти началникът на Военномедицинска академия професор Николай Петров, цитиран от пресцентъра на лечебното заведение. Проф. Петров уточни, че на пациента предстоят много и терапевтични, и оперативни процедури. "На този етап не можем да коментираме прогнози", заяви още началникът на ВМА, пише "Всеки ден".

*Димитър Цонев

Източник: slava.bg, сн.: Фейсбук, Булфото