Първата жена в живота на водещия на "Би Ти Ви новините" Юксел Кадриев била негова съученичка от Техникума по дървообработка в Тетевен, научихме от приближени.

Любовният романс на новинаря с девойката, отнела девствеността му, приключил заради казармата, пише "Уикенд".

Когато Юки влязъл в поделение на "Строителни войски", за да отслужи дълга си към родината, приятелката му го зарязала. Тя не искала да го чака да се уволни, 2 години без секс й се стрували прекалено много.

Кадриев изкарал войниклъка, работейки на ТЕЦ-а в Бобов дол. В самотните казармени нощи той се топлел с фотос, на който позирал с любимата жена. В спалното помещение на поделението Юки стискал снимката и не губел надежда, че щом излезе в цивилизацията, ученическата му тръпка ще се върне при него.

Въпросният кадър, на който освен Кадриев и гаджето са и още двама техни връстници, бил заснет малко преди роденият в Оряхово младеж да се влее в армията на трудоваците.

Снимката е реализирана в ателие на фона на горичка, която всъщност е фототапет. От черно-бялата фотография става ясно, че водещият, който сега всяка вечер спира дъха на женската аудитория на "Би Ти Ви новините", не винаги е бил така мъжествен и сексапилен.

Тъй като навремето близките му нямали кой знае какви финансови възможности, Юксел бил принуден да започне работа още на 16 години. С изкараните пари той подпомагал бюджета на семейството си.

"Когато бях дете, имахме един черно-бял телевизор. Чичко Филипов казваше новините всяка вечер и за мен беше непоносимо да ги гледам. Не ги обичах. Към черно-белите телевизори тогава имаше едни приставки, с които се хващаше сръбска телевизия. И в неделя вечер обикновено даваха по-дълго мултфилмче. Много харесвах "Тарзан", но понеже новините започваха в 20 часа, с баща ми водехме едни големи спорове дали той да гледа "По света и у нас" или аз – анимацията. После, като пораснах малко, в главата ми се прокрадваха едни идеи… В онези години обаче не ми се струваше реално момче като мен да започне да учи във ВИТИЗ. Все пак живеех в малък град като Оряхово", връща лентата назад Юксел. Като тийнейджър той мечтаел да е шофьор на ТИР и да обикаля света. Негов комшия в родното му крайдунавско градче бил тираджия и Кадриев тайно завиждал на децата му, задето получавали куп подаръци, купени от близки и далечни страни.

Е, Юки не станал шофьор на камион. Съдбата имала други планове за него. Той първо започнал да работи като дърводелец в мебелен цех в Оряхово, а като завършил техникума в Тетевен с четворка, можел да получи щат в завода, в който се блъскал и баща му феми. Перспективата да се бъх-та по цял ден в цеха обаче не го устройвала и хванал пътя за София.

В столицата Кадриев се прехранвал с каквото му попадне. Бил златар, барман и охранител в частна детективска агенция. В големия град срещнал и бъдещата си съпруга - оперната певица Бонка Георгиева. Амбициозната млада дама не спирала да му натяква, че е роден за киноартист и трябва да атакува театралната академия. Затова и Кадриев кандидатствал актьорско майсторство в НАТФИЗ. Балът му стигнал, за да бъде приет платено обучение в класа на проф. Енчо Халачев, но тъй като не можел да си позволи голямата такса, се отказал. И се върнал в родното Оряхово, за да обсъди с родителите си какво да прави.

Докато бил с родата си, му звъннала преподавателката от НАТФИЗ проф. Сотирова. Тя му признала, че е видяла в него значителен потенциал и му предложила да се пробва в друга, нова специалност - публична реч. Изпитът бил още на следващия ден, пише Уикенд.

Кадриев послушал госпожата и бил един от първите, приети в паралелката. "Съдбата понякога ти поднася неща, които не трябва да подминаваш с лека ръка. Винаги някои случайности се оказват ключови за по-нататъшното ти развитие", философства днес екранният партньор на Ани Салич.