Преслава уважи събирането на бившите си съученици от Добрич. За разлика от нея, повечето бивши възпитаници на училището по изкуствата не дойдоха на празника. Затова певицата позира с любимата си учителка по математика – госпожа Симеонова. Тя отпразнува 19-ата годишнина от гимназиалното си завършване. „Випуск 2002“ написа звездата под серията от снимки от партито. От тях се вижда, че купонът не е бил голям - на него са присъствали няма и 10 от съучениците на Преслава.

Въпреки присъствието на звездата на фолка, явно коронавирусът и липсата на пари са притеснили останалите бивши ученици от Добрич, които не уважиха Преси. Дали пък не й завиждат и не искат да се виждат с нея, чудат се почитатели на Преслава, които се чудят как да се доберат до нея. Преслава е завършила музикалното си образование в училище по изкуствата СОУ Св. Климент Охридски в Добрич, със специалност фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка.

Едва 7-годишна изпява първата си песен с оркестър – „Тръгнала ми е Милена“. На 14 години участва във Великденското добруджанско надсвирване в гр. Генерал Тошево. Макар и против волята на родителите си, започва да пее още от 15-годишна по заведения. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават „Шанс“, а първия оркестър, с който е работила професионално е формация „Мега“.

След като фенове заподозряха, че изпълнителката на „Лъжа е“ е била в един клас и с колегата си Галин, който обаче не присъствал на тържеството, той веднага уточни, че в ученическите години двамата ги свързвала именно учителката им по математика. Въпреки това певецът заяви, че на Преслава точните науки се отдавали значително повече – факт, който му повтаряла и самата преподавателка.