Създателят на Backstreet boys и N Sync Лу Пърлман почина на 62 години в затвора, където излежаваше присъда за финансова измама, съобщиха световните информационни агенции.

Причините за смъртта на Пърлман не се съобщават, пише "Всеки ден".

"Говори се, че Лу Пърлман е починал. Той може и да не беше честен бизнесмен, но аз нямаше сега да се занимавам с това, което обичам, без неговото влияние", написа Ланс Бас от N Sync в Туитър.

Пърлман е смятан за "мозъка" зад манията по момчешките групи в САЩ през 90-те години на миналия век. Неговата музикална империя започва дейността си с обяви във вестник във Флорида за набиране на млади певци. До края на века звукозаписната му компания има цял набор от суперзвезди.



През 2006 г. обаче става ясно, че Лу Пърлман е мамил банки, инвеститори, роднини и приятели с инвестиционна схема за 300 милиона долара. Той подлъгва жертвите си да влагат пари в несъществуващи компании, като печели доверието им с лъжливи печалби, осигурени от несъществуваща счетоводна къща.

Пърлман бяга от САЩ през януари 2007 г., но е арестуван пет месеца по-късно в Индонезия. Признава се за виновен по обвиненията в измама през 2008 г. и е осъден на 25 години затвор, пише slava.bg.