Промените в програмните схеми на основните играчи на телевизионния пазар у нас продължават с пълна сила. През последните месеци най-обсъждан в медийния бранш беше трансферът на Сашо Диков в bTV.

Предаването "Всяка неделя" ще бъде свалено от ефир през новия телевизионен сезон, който стартира през септември. Решението, взето от ръководството на Нова телевизия, не може да се определи като необосновано, тъй като водещият Кеворк Кеворкян попадна в епицентъра на няколко скандала, получили широк отзвук, пише LIVENEWS.

В края на миналата година вниманието беше приковано от рекордно краткото пребиваване в екипа на "Всяка неделя" на водещата Диана Найденова. "Напуснах още след второто издание, ужасена от начина, по който господин Кеворкян общува не само с мен, а и с целия екип", сподели тогава водещата на "Челюсти". Според нея за арменеца "чуждото мнение е неприемливо". Малко преди това Даниела Тренчева (б.а. водеща на новинарската емисия в Нова телевизия) също се отказа от участието си във "Всяка неделя", пише bulgariautre.bg.

В началото на април тази година пък крайно неуважителен инцидент доведе до вълна от възмущение в социалните мрежи. Кеворкян беше поканил писателя и бивш психиатър Калин Терзийски да коментира случая в Лясковец. Интервютата с другите гости обаче отнели повече време от предвиденото и Терзийски бил просто отпратен. За него не останало време. Писателят сподели във фейсбук подробности от случката и как самият той се е почувствал от тази история:

"Бях се съгласил от добро чувство. Но ми беше и малко криво и болно. Бях оставил жена си сама. А преди обед тя имаше високо кръвно, беше унила и когато тръгнах - тя остана сама в неделната вечер.Но нали трябва да помагаме на медиите? Когато е за добро! Нали да се взема позиция, умната и благородна позиция – за да се даде пример на хората – е важно? Та нима това не е най-важна задача на интелектуалеца? (...) Изведнъж дойдоха при мен някакви момчета и момичета – оказаха се организаторите на предаването – и ми казаха: Ами то времето ни свърши! Все пак дойде едно момче и ме гримира. Но после дойде и самият Кеворкян и се извини. Каза – ми не можахме да сварим да те включим. Нямаше време за тебе. Жалко. Звънни – каза той – през седмицата, да те почерпя. Почувствах се като циганин, който е чакал пред дома на богат човек да му хвърлят стари дрехи, но накрая богатият е излязъл и му е казал: Звънни тия дни – ще те почерпя. Ама сега съм зает, айде чао".

В този контекст по всяка вероятност ръководството на Нова телевизия е преценило, че е време да се раздели с едно от най-популярните лица в родния тв ефир през последните десетилетия. Ще можем ли да гледаме мистър "Всяка неделя" в друга телевизия - предстои да разберем.