Рекламираната като „сватбата на годината" венчавка на фолк певицата Мария с милионерския син Християн Гущеров се оказа най-обикновено чалга сборище.

Въпреки колосалната сума, пръсната за церемонията, тържеството бе определено като евтина арена на жалки парвенюта, западнали чалга звезди и провинциални бизнесмени, издокарани с фалшиви дрехи „Версаче".

„Такава селяния не бях виждал", коментира потресен един от гостите на купона, пише „Всеки ден". Сватбата бе водена от нелепо театралния Драго Драганов - Чая. В типичния си циркаджийски стил нежният шоумен обявяваше с абсурден апломб ритуали като ритане на менчето, надиграване с печеното пиле и плейбек изпълненията на поредната чалга утайка.

„Моля, аплодирайте прекрасните младоженци", крещеше на микрофона екзалтираният Драго. Добре че в последно време завалията е свалил 50 кила от мощната си гъзица, че иначе щеше да получи инфаркт от напъване да се блещи и кекерчи, смееха се присъстващи. Клетият Драго толкова се вживяваше в опита си да придаде излишна помпозност на бутафорното парти, че будеше искрен смях у гостите.

Забили нос в чиниите със салати и телешко, поканените в ресторанта на хотел „София" слушаха ту балади от Васил Найденов, ту мазни кючеци от Азис, естествено, изпълнени на плейбек. Цялата сватба бе в ритъма на „Напипай го" и с аромат на печено прасенце, па макар и намазано с трюфелова паста. „Какво искате от такива несъстояли се хора? Каква да е сватбата им, ако не тотален кич, какъвто е целият им живот", обобщи светски наблюдател.

Макар и пръкнала се в старозагорските села в семейство на дама със съмнителна професия, повярвалата си, че е от елита Мария, изрично настояваше сервитьорите да бъдат с бели ръкавици и ливреи. Пази, Боже, сляпо да прогледне, както е казал класикът. Булката гледаше важно-важно и бе вдигнала с 50-60 градуса нагоре брадичката си - макар и принципно глуповата, тя очевидно бе осъзнала, че се е докопала до златен чек, ставайки официално г-жа Гущерова. Чалга певицата и съпругът й Християн Гущеров бяха оприличени на героите от приказката ,,Красавицата и Звярът".



На кадрите от събитието двамата са досущ като едни от най-известните анимационни герои на „Дисни". Горкият младоженец не бе успял да заслабне за най-важния си ден и приличаше на подмладено копие на Демис Русос със 160-те си кила живо тегло. Взрив от иронични коментари в интернет сайтовете предизвика снимката, на която младоженците страстно се целуват. Красивото миньонче изглежда още по-дребно на фона на корпулентното тяло на милионерския син. „Поне да беше поотслабнал малко за сватбата, а той е напълнял още повече. Огромен е и изглежда много по-възрастен", коментираха вида на младоженеца в интернет сайтовете.



Иначе всички гости бяха без собствен транспорт, а се придвижваха с луксозните джипове, които са собственост на семейство Гущерови. Специално наети за целта шофьори превозваха гостите цяла нощ. В големия ден Мария бе с рокля на модна къща „Ермано Шервино", която е шита специално за нея и струва 35 000 евро. Още 15 000 евро струва одеждата на дъщеря й Марая, която бе шаферка на майка си. Уви, скъпите тоалети на булката не успяха да й придадат стил и класа. Мария кокетно сподели, че двете рокли са платени от младоженеца, защото според поверието той трябва да поеме разходите за сватбеното облекло.



Изказването й предизвика смях в светските среди, защото откакто е с Гущеров, е всеизвестно, че той плаща всички разноски на певицата, дори клиповете и песните й. Щедрото милионерско синче покрива даже и разходите на майка й и сестра й, които мигом захвърлиха калцуните и галошите, закупени от незнаен склад в Стара Загора, и скочиха в ботушки „Шанел".

Сред чалга величията, дошли да поздравят Мария, бяха Емилия, Ивана, Камелия, Азис, Андреа и Ани Хоанг с Люси Иларионов. Азис пристигна на сватбата в компанията на гаджето си Велизар, който всячески се пазеше да не бъде сниман. Андреа пък беше без годеника си Кубрат Пулев. Блондинката бе единствената, която пристигна на събитието с личния си шофьор и джипа на боксьора.

В разгара на купона чалга певицата си тръгна и след два часа най-неочаквано отново цъфна на събитието. Сред изпълнителите, които извиха глас на сватбата, бяха Васил Найденов и Славка Калчева. Преслава пък така и не се появи на „сватбата на годината".

„Беше толкова тъпо и скучно, че всички гости си тръгнаха към 23 часа. Накрая останаха само младоженците, които си тръгнаха към 12 и половина след полунощ", разказа човек от персонала.

Снимки: Булфото