Сватбената рокля, която заслепи два милиарда души, които наблюдаваха петъчната сватба на Кейт Мидълтън и принц Уилям може да бъде показана публично, съобщиха от офиса на принца от Кларънс Хаус.

Сложно декорираната рокля, създадена от Сара Бъртън бе навсякъде възхвалена за модерния си поглед към традиционния дизайн, предизвиквайки сравнения със сватбения тоалет, носен през 1956 от Грейс Кели.

"Дукесата на Кеймбридж (новата титла на Кейт) обмисля редица варианти, за да осигури на хората възможността да видят отблизо майсторската британска изработка, влязла в действие при направата на нейната сватбена рокля", заяви говорител на новобрачната двойка.

Той не можа да уточни кога или къде тя би могла да се види въпреки че много от роклите на принцеса Даяна бяха излагани в лондонския Кенсингтън пелъс.

Роклята бе най-дълбоко пазената тайна в страната до момента, в който Кейт излезе от автомобила пред Уестминстърското абатство.

В този вълнуващ момент дизайнери по света трескаво правеха скици за рокли-имитации, които се очаква да бъдат в масово производство през юни, пише БГНЕС.

Вижте фотогалерия:

Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън

Вижте видео:

Снимки: Getty Images/ Guliver