Поп певицата Светла Иванова, която в последните години се занимава с йога и писане на детски книжки се отчете за 1 юни с ново произведение. Третата част на „Вълшебна книжка“ вече е факт. Новото томче от поредицата „Тананикаща йога“ по традиция излезе като комплимент към всички малки и пораснали деца по случай празника.

Книжката ще създаде усещане за празник при всяко разгръщане заради широкия спектър от забавления за цялото семейство, които в цифри звучат така:

7 приказни релаксации с положителните утвърждения, вплетени в историите, които развиват различни добродетели у децата и ги приканват за пълно отпускане; 7 оригами; 9 песнички;  над 30 йога упражнения към всички и 60 страници за оцветяване с рисунки на художничката Мила Попнеделева-Генова, които ще направят вашата книжка уникална и неповторима.

„Избрах третата си „Вълшебна книжка“ да е с приказни релаксации, защото ние родителите и учителите често забравяме, че децата ни също като нас имат нужда от почивка. Игри, подреждане, телефони, компютри, спорт, детска градина или училище, уроци и домашни изискват много енергия. Свободно избираемите дейности, гледането на телевизия, или други сетивни развлечения, които си мислим, че ги разтоварват, също не оставят нито свободна минутка за отдих на тялото и ума им.“, казва Светла Иванова.

Оцветяването на книжката ще ги накара да се почувстват като творци, защото са участвали в създаването й. Накрая ще имат своята неповторима, уникална книжка, а това ще им донесе радост и добро самочувствие. Със заложените упражнения във „Вълшебна книжка 3“ малчуганите се раздвижват, докато се забавляват, и тренират фината си моторика.

„Вълшебна книжка 3“ е подходяща е както за деца (3-12 г) и родители, така и за учители в детски градини и училища, и инструктори по йога за деца. Тя е в помощ за разтоварване между учебните занимания, във времето за почивка, или преди сън.

Всички ресурси (записи на песнички, изработване на оригами и техника на изпълнение на упражненията) са достъпни в платформата за Йога онлайн на www.svetlaivanova.com напълно безплатно след регистрация.