Певицата Светла Иванова изказа неодобрението си от родните музикални риалити формати пред vesti.bg. Според поп изпълнителката участниците печелят краткотрайна слава:

"Навсякъде по света риалити предаванията създават звезди. Особено музикалните. Не и у нас. Нашите музикални състезания по образец на чуждите обещават идоли и победители, но типично по нашенски разочароват участниците.

Въпросните предавания правят шоу с висок рейтинг, връщат си инвестициите от реклама, а допуснатите до тях щастливци забавляват зрителите, получават комплименти, съвети или упреци от вече известните си колеги в журито, и си отиват с няколкото минути слава, колкото трае изпълнението им. Въпросът е какво друго печелят.

В България някои от утвърдените звезди дори изгубиха част от доброто си име след като ги видяха "по бели гащи" в шоу програми като "Биг брадър". Можете ли да си представите Мадона, Марая Кери, Риана или нашата Лили Иванова да върти тигана пред вас, да чака ред за банята, да спори по битови проблеми с останалите съквартиранти, да хърка или дори само да спи по тениска в телевизора ви, като преди това си е свалила или е забравила да си изчисти грима? И какъв ще е резултатът за имиджа им?

У нас не може да се стане идол с участие в музикално риалити състезание. България не е Америка, нито Англия. И тук се раждат таланти като Сюзън Бойл, Кели Кларксън, Кари Ъндърууд, но от тях се създават корици на Playboy, не и музикални албуми. Защото у нас интересът към гащите на участниците е по-голям, отколкото към дарбата им. И защото няма 250 000 души, които искат да купят албума на победителя. И няма класация, която да го направи пет пъти платинен. Нито пък музикална компания, която да вложи в дебюта му нужните средства.

Сега ви питам защо тогава на хората у нас им е толкова важно да участват в риалити шоу?"

Снимки: "Жената днес"