Светлана Гущерова роди първата си рожба, научи "България днес". Моделката беше бременна от бизнесмена Християн Гущеров, с когото вдигнаха приказна сватба през лятото на миналата година. След щастливото събитие Гущерова дълго време криеше бременността си от суеверие, но наедрялото й коремче накрая я издаде.


Бебенцето се появява на бял свят в сряда в столична болница, въпреки че очакванията са да се роди през март. Момиченцето е недоносено (родено е в 8-ия месец) и затова е поставено в кувьоз и под специално наблюдение на неонатолози.
Светлана изкарва тежка бременност, по време на която често изпитва неразположение. Затова и има седмици, в които ходи 3-4 пъти на лекар, за да се увери, че всичко е наред. През последните дни състоянието й налага раждането да започне по-рано от предвиденото.

"Първите три месеца винаги са по-трудни, поне при мен така беше. Бях малко по-изморена, но постепенно с напредването на времето започнах да се чувствам по-добре. Естествено, качвам килограми. Пухкава съм, но и така се харесвам. Като цяло съм доволна как протича бременността ми. Сигурна съм, че след раждането много бързо ще си върна старото тегло. Като ще пълнея, поне да е от хубаво. И то от най-хубавото събитие в живота на една жена", заяви преди време пред "България Днес" Гущерова, като не пожела да влиза в подробности за трудностите, които й се случват.

Поне седмица Светлана и бебето ще останат в столичната болница, за да бъдат наблюдавани. Самият Гущеров стои с часове в лечебното заведение, за да може да е на разположение във всеки един момент на съпругата и детето си. Светлана го похвали, че той много се грижи за нея - не само по време на бременността, но и през останалото време.

Все още е тайна името, което ще носи новороденото момиченце. Засега то се знае само от двамата родители, които вероятно сами ще съобщят за щастливото събитие през следващите дни. Досега Светлана предпочиташе да пази в тайна повечето новини около първата си рожба, защото е много суеверна и не иска злобни хора да й изпращат негативна енергия. Желаем им да са живи и здрави!