От няколко месеца Светлана Василева се подвизава във Варна, където мисли да прекара лятото. Причината се оказа доста прозаична - плеймейтката е надула корема и се е покрила в морската столица.

Близки на Светлана разказват, че тя е бременна в пети месец, като е избрала морската столица, за да е по близо до родителите си, които живеят в Търговище.

''Как да се прибера в Търговище с тоя корем, там всички ме познават, ще тръгнат приказки. Така поне майка ми идва често да се виждаме, а като се роди бебето ще може да ми помага'', разказвала Светлана.

От доста време плеймейтката тръби из медиите, че иска да има семейство и дете. Явно е работила по въпроса, но само за дете.

Василева загърби палавия живот и времето, когато й приписваха връзки с футболисти. Тя публично обяви, че ще съди всяка медия, която си позволи да я нарича Гонзовица. Този прякор й бе лепнат след афера с футблиста Георги Иванов – Гонзо. ''Гонзовица е жена му, не аз'', възмущаваше се Светлана.

Последните клюки около нея бяха, че тя е срещнала любовта на живота си и има сериозна връзка. Приятелят й бил доста ревнив и не искал името на изгората му да е в центъра на скандали.