Светлана Василева "изгоря" заради добрината си с 20 хиляди лева.

С въпросната сума плеймейтката била измамена от нейна приятелка от родния й край. Преди известно време, някъде в началото на годината, блондинката решила да помогне на своята близка, с която се знаят от деца и са били години наред неразделни в една компания.

Със съпруга й дамата стартирала бизнес с газстанции на морето. Случило се обаче така, че не й достигнала инвестиция. Тогава Василева решила да се отзове и като верен приятел да помогне с пари на заем на съгражданката си.

"Имах събран настрани някой лев, тъй като пестя, за да си купя кола. Но за пореден път се убедих, че човек колкото е по-добър и отзивчив, толкова повече си пати от това. Дадох въпросната сума на тази жена, без въобще да се замисля, че може да ме измами, все пак се знаем от деца и сме израснали заедно. Тя ми се примоли да й помогна, тъй като от заложна къща й бяха обявили голяма лихва.

Реших да помогна без лихва, все пак не съм такава да печеля на гърба на хората, които съм мислела за свои близки", разказа Светлана. Съгласно уговорката тя трябвало да получи обратно парите си най-късно до май, за да може да осъществи покупката на набелязания от нея автомобил и да има под ръка возило за летния сезон, пише "Билайф". Бизнесменката върнала 1000 лева, но от март изчезнала безследно.

"Първо не ми вдигаше телефона, после си смени номера. Намерих го и й звъннах от чужд номер. Когато попитах кога ще си получа обратно парите, получих отговор, че не знае за какви пари говоря. Класическа мошеническа схема!

Не съм го очаквала от близък човек", разочарована е плеймейтката, която умува дали да не се обърне към компетентните органи, но по-скоро това е безсмислено предвид факта, че е дала сумата на юнашко доверие и без документ за това.