- Светлана, в къщата на "ВИП брадър" се представи в много добра светлина. Как се чувстваш, след като се върна в реалността?

- Чувствам се повече от добре. При мен има много голяма промяна в характера ми и изцяло като човек. Това ми личи доста и дори моите приятелки ми казват, че виждат промяната. Едно време бях по-закачлива - ако някой ме нападне медийно или лично, веднага скачах и отвръщах на удара. Откакто излязох от къщата, имах 1-2 случая с мои колежки, които ме нападат и оплюват. Предишната Светлана веднага щеше да отвърне, но вече не им обръщам внимание. От Катя и Здравко от "Ритон", Ернестина и Гъмов научих да съм по-уравновесена. Така се чувствам много по-добре.

- Какво друго махна от предишния си живот?

- Оставям зад себе си много голяма връзка. Човека, с когото бях, обичах страшно много. Бяхме заедно почти 5 години. След "ВИП брадър" и всичко, което се случи около мен, няма никакъв шанс да се върна назад. Взаимно решихме да прекратим отношенията си. Все още имам чувства към него, защото не сме били малко време заедно, но го оставям в миналото.



- В момента имаш ли си приятел?

- Не, нямам човек до себе си. Факт е, че имам много обожатели, но няма как да разбера дали са истински в намеренията си. Или просто искат да са с мен, защото в момента съм актуално лице. Много ми е трудно да повярвам на когото и да било.

- Какво търсиш повече - домашния уют или купоните по дискотеките?

- Едно време толкова много ми се купонясваше и постоянно бях част от нощния живот. Сега съм променена - предпочитам да седна в ресторантче с приятелки, да хапнем леко, чаша вино, да си говорим... И после да се приберем. Вече излизам нощем само когато има повод. Вече нямам това желание за купони - искам домашния уют.

- С Преслава продължавате ли да сте близки приятелки и да излизате заедно?


- Никога не съм се карала с нея, въпреки че хората са опитвали да ни скарат и да създадат някакви интриги между нас. Тя е добър човек и за приятелка може да се разчита на нея. Поддържаме контакт, чуваме си и се събираме. В добри отношения съм с нея. Дори съм я поканила на рождения ми ден, на миналогодишния също беше. Каза, че ще дойде и се надявам наистина да го направи. Там ще се види, че сме близки и не сме скарани. Между красиви жени винаги се създават някакви интриги, а реално няма никакъв проблем. Големи хора сме - винаги можем да си вдигнем телефона и да се попитаме дали има някаква драма. И да се разберем сами между нас, а не да се караме по медиите.



- Слушаш ли попфолк?

- Да, слушам попфолк. Слушам и други музикални стилове. Всичките песни на Преслава са ми любими.

- С Моника Валериева каква е драмата?


- С Моника се чуваме и си пишем. Преди време в нашите отношения се намесиха други хора и се изказах неправилно за нея. Впоследствие й се извиних и казах, че съжалявам. За мен Мони е добър човек и не съм видяла нищо лошо от нея. Да, казвала съм лоши неща за нея, но в къщата имах достатъчно време да си поговорим и да я опозная. Вече знам, че мога да разчитам на нея, както и тя на мен.

- Чувстваш ли наистина Ернестина Шинова като своя майка?

- За нея и Катя от "Ритон" го казах. Знам, че ако имам проблем или се двоумя за нещо, мога да се обадя на Ернестина и тя да ме посъветва. Казвала ми, че винаги мога да й се обадя и да си поговорим. Показала ми е уважение. За Ернестина много хора ми казаха, че е човек, който играе театър и е добра само за пред хората. Ако беше така, нямаше сега да се чуваме с нея. Преди няколко дни бяхме на театър с нея, Андрей и дъщеря й. Бяхме на представление на Гъмов. Нея също съм я поканила на рождения си ден и тя обеща, че ще дойде. Ако играеше някаква роля, със сигурност щеше да си намери оправдание да не дойде. Андрей също ми показа уважение.



- Защо Гъмов толкова много го харесват жените?


- Защото във "ВИП брадър" той показа себе си. В началото ме нападна, нагруби ме и дори се разплаках. След това с него си поговорихме и разбрах, че не го прави с някаква цел. Той беше себе си и истински - и с плюсовете, и с минусите. Когато нещо има, той си го казва директно. Затова е харесван.

- Той имаше ли наистина флирт с Преслава?


- Честно казано, не искам да се бъркам в техните отношения. Те си знаят какво има и дали има нещо.

- Най-силно беше атакувана от Иво Танев. Какво ти е мнението за него?

- С него се видях на финала. Поговорихме и лично ми се извини за нападките, които е направил. Бях в Търговище и съвсем случайно го видях там. Беше организатор и водещ на събитие и се срещнахме за половин час. Бих преглътнала нещата, с които ме нападна. Аз съм човек, който винаги прощава. Да, обиди ме наистина много и много хора ми казаха, че отстрани е изглеждало много грозно. Гледах записа и наистина беше грозно. Насълзиха ми се очите и ми стана болно.



- Лесно ли плачеш?

- Много лесно. Най-малкото нещо може да ме разчувства и да се разплача. Да, имам сърце, и то много голямо.

- Обидно ли ти е, че в България към красивите жени често има негативно отношение?

- Обидно ми е. Наскоро едно момче си беше качило във Фейсбук снимка с мен от събирането ми с фенове. Албена Вулева веднага написа: "Тя пък има ли приятели?" Защо пък да нямам приятели? Даже са много. Половин час се чудех дали да отговоря и накрая се отказах, защото реших, че няма нужда от напрежение. Предишната Светлана щеше да се заяде и скандалът щеше да тръгне.

- Хората се чудят какво работиш и как си изкарваш парите.

- Защо така се чудят? Какво ги интересува какво работя? Това е личен живот и си остава само за мен. Не трябва да се знае с какво се занимавам и с кого се виждам. Когато искам нещо да е на показ, ще го кажа. Сега хората сигурно ще си кажат, че някой дебел чичко ме издържа. Не, дебел чичко не ме издържа.

- Четеш ли книги?

- Започнах. Взела съм си една книга на Стивън Кинг, защото го харесвам страшно много.



- Важно ли е да знаеш имената на столиците, за да успееш в живота?


- Хората всеки ден ми пишат писма и ми казват, че това не е важно. Да, не е важно, но до една степен. Супер притеснителен човек съм - когато съм в компания, говоря спокойно, но когато съм пред камера, имам сценична треска. Забравям и не мога да се концентрирам. Така бях и в училище - научавам си урока, знам го, но когато ме вдигнат, се притеснявам и не мога да го разкажа. Много често са ме изпитвали писмено сама на първия чин, за да мога да се справя. Не е важно дали знаеш столиците, а какъв човек си. Има хора, които знаят столиците и са много начетени, но са лоши хора, без сърце. Така се притеснявах и в изповедалнята, където не можех да кажа нищо на Биг брадър.

- Харесваш ли футболисти?

- Едно време - да, сега вече не. Когато бях малка и наивна, ги харесвах. Виждам, че това не са сериозни мъже, а вече ми допадат по-улегнали. Има футболисти, които уважавам страшно много и тях не ги слагам при несериозниците.

- Не мисля, че знаят. Всичките са толкова еднакви, само имената им са различни. Като характер и свалки са много еднакви. Притеснявам се, че заради това много трудно мога да намеря мъж до себе си. Нека мъжете да бъдат по-истински и да се опитат да впечатлят с нещо по-различно от покана за вечеря.

- Родителите ти как приеха голите ти снимки?

- Майка ми го прие много тежко и с нея имах сериозни проблеми. Баща ми винаги ме е подкрепял. Майка ми и тя се промени. По друг начин гледа на нещата и повече ми вярва. Не ми се сърди толкова много. По-спокойна е вече, като преди преживяваше повече нещата. Имало е периоди, в които въобще не сме си говорили. Надявам се повече да не се случва това.

- Какво си пожела от Дядо Коледа?

- Пожелавам си на първо място здраве. Да срещна истинската любов и да се развивам професионално.

Източник: "България днес"

Снимки: Facebook