Подобно на световните модели, родната плеймейтка Светлана Василева засне фотосесия с кауза.

Идеята идва от дизайнера на облеклото Асен Асенов, а фотографът осъществил сесията е Том Колинс, работил предимно в чужбина.

За перфектния грим пък Светлана не е изневерила на топ-гримьорката Аделина Цанева, с която работят успешно от няколко години насам.

От доста време насам Василева предпочита да е в Търговище, а специално за сесията нейния екип пътува от София до студиото в родния град на красавицата.

Припомняме ви, че преди няколко месеца блондинката засне фотосесия с рокля от коса, отново дело на Асен Асен. Ето какво казва той и останалите от екипа на Василева:

Светлана Василева

- Лесно ли изразяваш емоциите си по време на снимки или често ги прикриваш?

- Старая се да бъда себе си, но когато се налага прикривам някои от емоциите си. Например, когато не се чувствам добре, а трябва да изразявам щастие с усмивка на лицето.

- Сменяш ли често екипите, с които работиш или обичаш да работиш само с един екип?

- Предпочитам да работя с един екип, с времето съм намерила хора, които са ми доказали, че мога да им имам доверие.

- Желаеш ли кариера навън?

- Би ми било приятно ако ме поканят за някоя реклама или музикален клип. Всичко е съдба. :)

- Обичаш ли предизвикателствата?

- Да, който не играе - не печели. ;)

Дизайнерът

- С каква идея си направил този тоалет? Това е протест към жълтата преса или не точно?

- Идеята ми е, че от всяко едно, толкова банално нещо, може да се постигне нещо уникално и как може да провокираш самия провокатор, с нещо толкова провокативно.

- Правил си рокля от коса, рокля от вестници... каква е следващата ти идея?

- Хм, следващата ми идея ли... За мен хубавата идея се ражда винаги в последния момент.

- Смяташ ли, че нестандартните идеи се оценяват в България?

- Смятам, че нестандартните идеи се оценяват толкова, доколкото съвпадат с предпочитанията на масата хора.

- Коя част от тялото на Светлана те вдъхновява най-много?

- Като цяло, няма част от тялото на Светлана, която да не изглежда красива и изваяна, но щом трябва да назова конкретна такава - това са краката.

- Имаш ли предложения и интерес от други места след екстравагантните решения, които направи за Светлана?

- Все пак, аз съм от скоро в тази среда. Винаги има неща, които обмислям и правя, и виждам, че моите идеи се приемат позитивно. Определено усещам, че хората започват да проявяват интерес към мен.

Фотографът

- От колко време снимаш? Ти си едва на 20 години, как реши да се занимаваш с това? Кажи нещо повече за тази твоя страст...

- Снимам от 3 години общо взето, но се интересувам от много повече. Един ден бях събрал пари и реших да ги вложа във фотоапарат.. Така след време реших, че искам да се занимавам точно с фотография на хора - модна,портретна - каквато и да е..
Като цяло страстта ми е да работя с хора, завършил съм приложни изкуства - рисуване и това изключително ми помага във фотографията, взаимствам от едното и прилагам.

- Лесно ли се работи със Светлана Василева?

- Изключително лесно бих казал, даже много приятно, на фотосесията със хартиената рокля бях изненадан колко бързо и добре се сработихме.

- Умее ли да пресъздава емоциите, които искаш да извадиш от нея?

- Честно казано не съм се опитвал да вадя от нея определен израз на емоция, защото тя просто идеално знаеше какво да прави и как.

- Всяка една снимка има свое послание и енергия... Съгласен ли си?

- Не само съм съгласен, но и се опитвам именно това нещо да засиля - посланието. За мен снимката не е толкова важна колкото посланието, затова отделям голямо внимание на идеята и композицията като цяло.

- Коя е любимата ти роля на Светлана Василева? Изкусителка, зряла жена, кокетка?

- На нея толкова й се отдават и 3-те изброени, но за да съм честен любимата би ми била "зряла жена" според мен има много повече потенциал от колкото просто кокетка или изкусителка.

Гримьорката

-  Хамелеон ли е Светлана Василева, умее ли да се променя често?

- За последните години станахме свидетели на контрастите във визията на Светлана. От платинено-русо Барби, тя премина през стилна брюнетка, от която изведнъж видяхме огнена изкусителка и какво ли още не. Няма какво повече да кажа. Снимките сами говорят за себе си.

- Има ли перфектен грим?

- Има перфектно изпълнение, но перфектен грим - не! Един грим може да бъде перфектен за една жена, но не и за друга. Макиажът трябва да е индивидуален.

- На какво си заложила в новата й сесия?

- Изцяло сме заложили на естествената красота, която обаче подчертаваме с малко по-силни натурални цветове.

- Какви са тенденциите за летния сезон?

- Всичко трябва да е много цветно. Нестандартните комбинации на топли и студени нюанси за хит през това лято. Заложете на лила, розово, тюркоаз, зелено и оранжево.