Известната журналистка Светослава Тадаръкова, чиято фамилия вече е Рудолф, беше специален гост в предиобедното шоу на TV7 „Усещане за жена”.

Пред водещата Гергана Стоянова тя разказа за неволите около развода си, попечителството над двете си дъщери и новите филми, които готви.

Разводът на Светослава продължава вече две години. На първа инстанция губи делото за попечителство над двете си дъщери.

През февруари предстои обжалване на втора последна инстанция. Пред Гергана Стоянова журналистката разказа как навръх нова година получила обаждане от социалните, които искали да се срещнат с малката й дъщеря, която е на 14 години.

„Дойдоха да я разпитват на 3 януари, в първия работен ден”, допълни Светослава, учудена от инициативата за работа на социалните работници.

„Задавали са й въпроси изгодни на мъжа ми. Очевидно се подготвя решение на социалните работници, което да е в негова угода в съда”, поясни опасенията си екс-госпожа Тадаръкова.

Двете й деца учат в гимназия в Англия като образованието им е на разноски на баща им. Това според Светослава бил и основният мотив съдът на първа инстанция да ги присъди на него.

Тя призна, че няма да се справи финансово с издръжката на дъщерите си на Острова, ако трябва да плаща сама, но пък намери и положителни моменти в ситуацията – децата са далеко от неприятните препирни на родителите.

„Аз предложих заедно да се грижим за децата, но той отказа и поиска да ми ги отнеме”, подчерта журналистката.

В разговора с водещата Светослава изказа опасенията си, че бившият й съпруг иска да й отмъсти, вземайки децата.

„Това е една много немъжка постъпка. Единственото, което още не мога да преодолея е, че той не е превъзмогнал жестокостта, отмъстителността и егоизма”, каза журналистката.

Неколкократно Светослава Рудолф подчерта, че тя не иска да вземе попечителство върху децата, а иска да го сподели с мъжа си и момичетата да се отглеждат и от двамата, защото така или иначе живеят в съседни къщи.

Освен грижите около гледането на делото след около месец Светослава се е заринала и с работа. Тя продължава да развива един голям свой проект – филми посветени на тезата, че библейският потоп се е случил в Черно море, а преди това по нашите земи е живяла най-старата цивилизация, която е дала знанията си в последствие на шумери, египтяни и т.н. По тази тема и „Нешънъл Джиографик” вече направиха два филма.

Журналистката финализира още един свой голям проект – филм за Петър Дънов, който ще съдържа много неизвестни до сега факти за Учителя.