Песента „Луцифер и Буда” на Сузанита бе свалена от ютуб за кратко вчера късно вечерта, а днес сутринта продуцентът Томас Прайс директно обвини в кражба дъщерята на Орхан Мурад и нейния екип заради скандалния хит.

Пред Би Ти Ви той бе категоричен, че в парчето се чуват мотиви от музикално изпълнение за последователите на бахайската вяра, записано през 1991 година.

„Невероятно е как продуцентите на този клип са смятали ще подобна кражба ще им се размине“, каза Прайс, с когото разговаря Стоян Георгиев.

„Това е точно същата песен, която аз съм продуцирал и съм записал през 1991 г. Това беше религиозен запис. Правя много религиозна музика за бахайската вяра. Тази религия има повече от 10 млн. последователи по света. Тя (Сузанита – б.ред.) пее точно същата мелодия, но не само това – бяха използвали моя запис. В този клип може да чуете моя оригинален запис. Така че това видео в ютуб е откраднало две неща: продукцията, която аз направих през 1991 г. и песента, която проф. Казем Исаак е написал. Това са нарушения на две авторски права“, казва Прайс.

Автор на музиката е известния австрийски диригент и цигулар Биджан Казем Исак. Оригиналната песен се казва Allahumma Ya Subuhun и е на близо 40 години, уточнява Би Ти Ви.

Разбрах, че се пеят много нецензурни думи и съдържанието на песента на Сузанита е силно сексуално, което е недопустимо. Готови сме да ги дадем веднага на съд", каза още световният продуцент Том Прайс по повод скандалната песен на щерката на Орхан Мурад - Сузанита.

"Сузанита и приятелчетата и са взели два такта, а не цяла песен. Никой не иска да чуе текста на тази песен. Няма нищо лошо в това, което са направили. Когато е станало на въпрос, Сузи и приятелите ѝса писали на автора и са му казали, че са едни тийнейджъри, които са направили песен на неговия трак. Той се е зарадвал, че популяризират семпъла му. Семплите, които са взели струват по 20 долара и по всички закони за авторски права това се нарича "взаимстване", а не плагиатство. Тя не е спечелила нищо от този клип. Това не става толкова лесно."

Това каза бащата на Сузанита, Орхан Мурад, който смята, че световният продуцент няма никакво право да си търси правата, защото дъщеря му никъде не е сбъркала. Той добави, че поема кариерата ѝ в свои ръце и от тук нататък всичко ще се случва на професионално ниво.

"Правя го защото ми е готино. Авторът на инструментала се казва Бис. Не мога да ви кажа кой е той, но аз се свързах с него. Имаме позволение. Под песента сме написали чии е инструментала, а аз имам контакт с него и ще покажа снимки, че съм си писала с него и единственото му желание беше да напишем, че той е автора", защити се Сузанита.