Световно известни звезди, сред които Сноу Патрол (Snow Patrol), Илайджа Ууд (Elijah Wood) като част от DJ дуото Wooden Wisdom, Фой Ванс (Foy Vance) и Иън Арчър (Iain Archer), взеха участие в първия в света музикален уиски фестивал Bushmills Live, който се проведе на 21 и 22 юни в дестилерията с най-стария лиценз в света Old Bushmills.

Любопитен факт е, че билети за фестивала не бяха пуснати в продажба. Това превърна Bushmills Live в ексклузивно преживяване, което единствения възможен начин да посетиш бе, чрез участие във Фейсбук конкурса на Bushmills. Така двудневният фестивал събра над 400 човека от цял свят с вкус към качествената музика и доброто уиски, сред които бяха и двама българи, спечелили покана за уникалното събитие.

Форматът на събитието даде възможност на феновете да бъдат в непосредствена близост до звезди като вокалиста на Сноу Патрол - Гари Лайтбоди (Gary Lightbody), чиито гигове обикновено са в огромни зали и пред многохилядна публика. В рамките на Bushmills Live всички изпълнения се проведоха в самата дестилерия, където поколения наред се практикува изкуството на правене на уиски.
 



Мастър дистилърът на Old Bushmills Колъм Игън сподели: „Това бе много специален повод за ирландското уиски Bushmills и за всички, които са част от дестилерията. Ние посрещнахме изпълнители, които са известни и обичани по целия свят. Така под един покрив събрахме най-доброто от майсторството в акустичните музикални изпълнения на живо и традицията в произвеждането на нашето уиски.”

Джони Куин (Jonny Quinn) от Сноу Патрол сподели: “Bushmills Live като изживяване беше много специално за нас. Свирили сме много пъти на живо пред родна публика, но този гиг в уиски дестилерия беше уникален.”

Снимки от Bushmills Live може да видите на Фейсбук страницата