Бийтбоксърът Skiller, човекът, който внесе културата на бийтбокса преди повече от 10 години у нас, пристига за втората вечер на Плюс Фестивал 2016.

През 2011 г. родният изпълнител става шампион на най-голямото международно бийтбокс състезание „Bscene Grand Beatbox Battle 2011“ в Швейцария. Освен първото място Skiller грабва и сърцата на многолюдната публика, което му донася и специалната голяма награда в състезанието - „Best Show“. За да затвърди репутацията си на най-добър в света година по-късно спечелва и световната титла на провелия се в Германия Beatbox Battle World Championship 2012.

Това не изненадва никого, взимайки предвид уменията, с които разполага българският бийтбоксър и всички хип-хоп влияния, като съчетава в много голям спектър от стилове в музиката, която създава. Едно от най-големите признания за него идва през 2011 г., когато печели и престижната награда Икар на официалната церемония на Съюза на артистите в България за най-добър музикален пърформанс в „Ноктюрно - от прахта до сиянието“. В кариерата си досега е делял една сцена с популярни международни имена като Shaggy, Lumidee, Outlandish, Jaba, Noha, Stereo MCs, Transglobal Underground, Foreign Beggars и др.

След всичките му изяви на международни сцени, сред които участия в Япония, САЩ, Англия, Германия, Русия, Италия, Австрия, Швейцария, Чехия, Словакия, Гърция и др. бийтбоксърът пристига и в Пазарджик, по специалната покана на организаторите на Плюс Фестивал 2016. “Досега на сцената на Фестивала имаше спонтанни бийтбоксвания от няколко артиста на сцената, които се възприеха много добре от публиката. Наблюдаваме възход при това изкуство, който води до колаборации с най-различни музиканти и музикални инструменти, изпълнители на различни стилове музика. Именно това според нас печели толкова фенове на бийтбокса, който сме чували в акомпанимент на гайда, цигулка, саксофон. Не можем да издадем всичко, но ви обещаваме – шоуто нa Skiller на нашата сцена дълго ще се помни“, коментира Александър Иванов, изпълнителен директор на Плюс Фестивал.

Към момента организаторите на Плюс Фестивал са разкрили Остава и рап дуото Павел и Венци Венц като най-големите имена, които ще вземат участие на Фестивала. Сред тях място намират още изпълнители от Румъния и Македония, както и певци и танцови групи от България. Най-големите имена обаче все още се пазят в тайна и ще бъдат известени в рамките на последните две седмици, непосредствено преди Фестивала, който ще се проведе на 2-4 септември, пл. Константин Великов, Тортата.