Стефан Манов - Тачо се съгласи да разкаже единствено пред „Всеки ден" за зловещия побой в столичния „Клуб 33", разиграл се в първите часове на 28 февруари.

Героят от „ВИП Брадър" призна, че носи вина за скандала преди мелето, но настоя всеки от участниците в гаврата да поеме вината си така, както той носи своята.

Мъжът на Евгения Калканджиева подчерта, че още не е решил дали да заведе дело срещу гавазите в клуба на Петко Димитров, но държи наяве да излезе цялата истина.

-Тачо, какво точно се случи след полунощ на 28 февруари в „Клуб 33" в Студентски град?


-Отидох в заведението с мои приятели. Същата вечер там гостуваше диджей Дамян от Варна. Признавам, че вероятно съм му досадил с музикалните си желания, защото поисках да ми пусне една и съща песен четири пъти. Първите три пъти той се съгласи без проблем. Четвъртият път обаче се запъна. Изчаках известно време и накрая отидох при него с въпроса „Какво стана с песента ми?". Дамян обаче изнервено отвърна: „Писна ми от твоите песни, ако искаш да я чуеш пак, дай 100 лева". Аз бях достатъчно развеселен, за да му кажа, че няма да му дам нищо, и да му посегна. В този момент той извика по микрофона: „Ей, охраната, изведете го тоя оттук, няма работа в това заведение".



-Какво се случи после, как се държаха гардовете?


-За секунди отнякъде се появиха десетина здравеняци и започна меле. Двама ме хванаха отстрани да не мърдам, другите започнаха да удрят навсякъде - по ребрата, по главата, ритаха ме в краката. Накрая получих жесток удар с юмрук в лявото ухо, с което в момента изобщо не чувам. След като си изляха гнева, бандата охранители ме замъкнаха навън и ме изхвърлиха от кръчмата.

-Колко човека станаха свидетели на гаврата?


-Цялото заведение, тая простотия се разигра пред очите на всички. Вижте, аз признавам вината си, съжалявам, че се държах грубо с диджея, ако трябва ще понеса своята отговорност и му се извинявам. Но да ме нападнат десет човека в заведение, в което за последните два месеца съм похарчил няколко хиляди лева, при това с такава жестокост, това не мога да приема и няма да оставя така. Можеше просто да ме изведат, не да ме пребиват.

-Какво направи впоследствие?

-Бях толкова замаян от мелето, че потърсих помощ, за да отида на лекар. В отсрещното заведение „Плаза" имаш няколко мои приятели, затова отидох там, намерих ги и ги помолих да ме придружат до „Пирогов". Пред спешното имаше доста хора въпреки късния час, които, като ме видяха, сами отстъпиха реда си, за да ме прегледат по-скоро. Лекарят ми издаде и съответния документ, който удостоверява какви са нараняванията ми. Държа да напишете, че не искам да се изкарвам жертва, но настоявам да се знае, че гардовете на „Клуб 33" лъжат безобразно.

-Какво имаш предвид?

-На следващия ден в един жълт сайт, собственост на политик, който редовно разпива в заведения на Петко Димитров, излезе нагло интервю с шефа на охраната на „Клуб 33", някакъв ММА боец, мисля, че се казва Марчо Марков. Тоя човечец в прав текст казва, че подчинените му горили не са ме докосвали с пръст. Биячът твърди, че съм започнал да се заяждам с клиенти, поради което няколко момчета ме „изолирали", за да не съм притеснявал останалите клиенти. Ето това няма да простя! Да изцепи тази долна лъжа, при положение че десетки видяха как „галят с перо" гавазите на собственика Петко Димитров. После познати ми звъняха да питат как съм, защо е станала идиотията... Марчов увенча лъжата си с твърдението, че в един момент просто са ме извели навън, кротко и невинно, и аз съм си тръгнал, просто няма скандал. Другото важно е, че това заведение, което усилено рекламират като много ВИП, с такива случаи на „изолиране" на клиенти се превръща в квартална кръчма.

-Смяташ ли да заведеш дело?

-Не съм решил още, съгласих се на това интервю не за да се ожаля каква жертва съм, защото не е вярно. И друг път съм имал челен сблъсък с безобразни охранители. Идеята ми беше хората да научат, че Тачо може и да е предизвикал скандал, но финалът му е бил брутален вече не по моя вина. Вероятно все пак ще заведа дело, мисля да сезирам и прокуратурата. Така или иначе извършеното нападение е престъпление.

-Това ли е нощният живот в София - кьотек и озверели гардове?


-За съжаление това е реалността. С моя случай се надявам отношението на собствениците на актуалните кръчми към клиентите да се промени. Направил съм толкова оборот специално в „Клуб 33", че трябва да ми сложат портрет там. Вместо това насъскаха 10 човека срещу мен. Това е краят за мен, повече кракът ми няма да стъпи в нито едно място, собственост на т. нар. бизнесмен Петко Димитров. Ако си спомняте, през 2012 г. един полицай - Цветан Младенов, почина след такъв побой в бар „Текила". Навръх Трети март някакъв охранител - шампион по карате, го уби с юмруци, време е на тези ужаси да се сложи край. Затова е време охранителите по кръчмите да почнат си гледат работата като хората, а тя е да съблюдават за реда и да престанат да са платени биячи на комплексирани кръчмари.

-В интернет излезе твоя снимка към дописката за мелето. На нея обаче си усмихнат и следи от побой не се виждат.

-Снимката е фалшификат. Дори не знам защо са я сложили. Тази снимка е с журналиста и мой приятел Васил Петев и е отпреди няколко месеци, правена е в друго заведение. Въпросната вечер той въобще не беше с мен! Не знам защо и него го забъркаха в тази история.

Източник: „Всеки ден"