Група Остава пристига в Пазарджик като част от програмата на Плюс Фестивал 2016.

За разлика от всички останали обявени артисти (сред които на този етап се забелязват рап дуото Павел и Венци Венц, Brooklyn Project от Македония и местните артисти Емил Петров и Стефан Стоилови Expressive), група Остава не бяха обявени с конкретните час и място на своето участие. И то напълно умишлено – на тяхното участие ще може да се наслади само отбрана група хора, които резервират пропуските си първи и които ще получат ексклузивно адреса на тайния концерт. Засега е известно само едно – че той ще се състои в петък, 2-и септември.

„Когато с колегите от екипа се събрахме, за да обмислим концепцията около изданието на Плюс Фестивал през 2016 г. всички се обединихме около идеята, че искаме да направим нещо, което не бяхме правили през първите две години на Фестивала. Искахме да надградим концертната програма. Затова решихме да организираме едно незабравимо преживяване за най-верните ни фенове – таен концерт сред уникална обстановка и за отбрана публика, съставена от ценители на качествената българска музика.“, коментира Лазар Вълчев, организатор на Фестивала.
Така се стига до решението да се организира концерт, чиято локация да стане известна в самия ден на участието на изпълнителите - група Остава. Това означава, че всеки, който си предплати пропуска си за него до последно няма да знае точното място на концерта.

„Искаме да върнем магията на живото изпълнение, но и нещо повече – искаме да променим цялостното изживяване за всички онези, които предплатят своя пропуск. Уверявам ви, мястото, на което ще свирят група Остава, е добре познато на пазарджиклии, но в никой случай не е място, което асоциираме с концертни дейности.“, допълва Александър Иванов, водещ и организатор на Плюс Фестивал. “Именно затова нямаме съмнение, че ще постигнем и втората си цел – да погледнем с други очи на това място, което подминаваме всеки ден, да оценим средата, която ни заобикаля, да виждаме позитивното около нас“.

Организаторите обещават лесен механизъм за допускането до концерта на Група Остава:
1/ Предварително резервирате своя пропуск, като за целта изпращате съобщение на Фейсбук страницата на Плюс Фестивал
2/ Щом веднъж сте станали част от публиката на тайния концерт, остава само да изчакате обаждане или съобщение, което ви известява за точната му локация
3/ Естествено от вас се очаква да отидете на посочения адрес в точния ден и час и да се забавлявате