„Боже, тази жена въобще не остарява!“. Сигурно и вие сте си казали това, гледайки последните новини за Деми Мур. Звездата и бившият ѝ съпруг Брус Уилис пуснаха снимки с децата и споделиха, че са се самоизолирали заедно. На тях тя е без грим и седи до една от дъщерите си, като ако не ги познавахме, ще кажем, че и двете са на една и съща възраст.

Холивудската актриса е на 57, но явно се грижи добре за себе си, защото трудно можем да ѝ ги дадем. През годините тя неведнъж е споделяла, че се е подлагала на най-различни разкрасителни процедури, една от които е терапия с пиявици за детоксикация на кожата. Освен това има дълга и блестяща коса, за която всяка жена би ѝ завидяла, предава Tialoto.bg.

Какви са тайните на Деми Мур за хубава кожа? Ето шест правила, които тя следва в своята рутинна грижа:

1. Не забравя хидратацията

Когато говори за това как поддържа кожата си, Мур коментира, че от малка се е учила от своята майка, която никога не пропускала хидратацията. Пред „Harper's Bazaar“ тя разказва, че майка ѝ я научила как да почиства, мие и овлажнява своята кожа.

Актрисата посочва, че ползва най-често дълбоко хидратиращ лосион, но не забравя да намаже с него и кожата на врата. Иначе, що се отнася до използването на лосиони за тяло, Деми е категорична, че грешката на много жени е това, че не мажат гърдите си, където кожата е деликатна и лесно се изсушава.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore) on


2. Ползва специална кърпа за премахване на грим

Мур прилича на Снежанка – има много светла кожа. По думите ѝ, тя е доста чувствителна и някои определени съставки ѝ създават доста проблеми. Ето защо тя си купува продукти, които са с възможно най-малко аромати.

Говорейки как почиства грима си, тя обяснява, че не харесва памучните тампони за премахване на нечистотиите. От известно време разчита на специална кърпа, която струва само 20 долара, а „върши чудеса“. Освен това е достатъчно да се намокри само с вода.

3. Грижи се за лимфния дренаж на лицето

След като нанесе серумите и овлажнителите за лице, тя си прави масаж на лицето, за да стимулира лимфния дренаж на кожата. Той стимулира потока на лимфната течност през лимфните пътища, които отговарят за събиране и изхвърляне на отпадните продукти от тъканите.

По думите на Деми Мур, понякога цялото напрежение на човек се крие в лицето. Ако той активира притока на кръв чрез масаж или някоя процедура, ще почувства облекчение.

„Когато сте на 50 и чувствате как кожата ви се отпуска, това може да има невероятни резултати“, споделя тя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore) on


4. Разчита на съветите на дерматолог

Освен че се грижи за своята кожа у дома, Деми Мур разчита и на услугите на дерматолог. Когато има някакви проблеми, тя винаги ги лекува след консултация със специалиста Тери Лоутън, при когото ходи от години.

„Аз много уважавам мнението ѝ относно продуктите, защото знам, че тя се съобразява и с моето“, обяснява холивудската звезда, която си купува по-натурална козметика.

5. Не пие алкохол

В своята автобиографична книга Мур разкрива за зависимостта си към алкохола. Малко преди да навърши 50, тя спира да пие, което е голяма крачка за нея, помагаща ѝ да има и по-хубава кожа.

Деми разказва пред „Harper's Bazaar“, че вече не пие алкохол и дори да е в труден момент, въобще не си помисля да „удави“ мъката в чашката.

Алкохолът намалява значително количеството на антидиуретични хормони в тялото, които спомагат за по-добрата хидратация. Ето защо, когато човек пие, кожата му става по-суха и губи своя блясък.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore) on


6. Смята, че красотата започва отвътре

Говорейки пред Гуинет Полтроу, Мур разкрива, че съветва жените да вярват във вътрешната си красота, която е по-важна. Едва след това ще започнат да харесват и външния си вид.

„Вижте, нямам кой знае каква супер тайна... Аз определено мисля, че красотата започва отвътре. Можете да правите всичко, което искате отвън, но ако вътрешността не изглежда или не се чувства добре, тогава всичко което правите отвън не си заслужава“, категорична е актрисата.