Супермоделът Тайра Бенкс почти се отказа от предаването "Следващият топмодел на Америка”, защото напрежението по създаването му, довело до прекалено много стрес в живота й, съобщава ContactMusic.com.

Звездата създаде телевизионното шоу още през 2003 г. и оттогава до днес то се е превърнало в една от най-популярните риалити програми в света. Към момента шоуто има внушителните 19 сезона и продължава да се радва на зрителски интерес.

Банкс обаче обяви, че е готова да се отдръпне от проекта, който й спечели кариера в телевизията, тъй като й е все по-трудно да се справя с ролята на домакиня и на изпълнителен продуцент.

В интервю за New York Post моделът заяви, че преди няколко години била готова напълно да се откаже от телевизионния си проект. В крайна сметка тя осъзнала, че "Следващият топ модел на Америка” е плод на нейните усилия и работа, така че бързо се отказала от мисълта.

38-годишната знаменитост, която наскоро завърши Harvard Business School, обясни, че в момента се опитва да се научи да разпределя работата си внимателно.

Тайра е решила да прехвърли по-голяма част от отговорностите, свързани с предаването, на хората от екипа си, за да може да си отдъхне поне за известно време.