Световноизвестният цигулар Андре Рийо посрещна в замъка си в холандския град Маастрихт двама от най-колоритните участници в настоящия сезон на „Гласът на България“ – Константин Хаджиев-Тино и Мария Величкова. Младите таланти от отбора на Камелия имаха възможността да се запознаят и да получат ценни съвети от краля на валса, цигулар и диригент на оркестъра си „Йохан Щраус“.

Маестрото сподели с Мария и Кирил какво е необходимо да стигнеш до финала на едно музикално риалити и каква е личната му формула за успех в музикалната индустрия. „За да спечелиш във формат като „Гласът на България“ ти трябва само едно качество – талант. Що се отнася до мен, на сцената съм себе си. Класическият свят в момента е такъв, че никой не се смее и не иска да танцува, а аз обединявам класическото знание и карам хората да се забавляват“, призна чистосърдечно Рийо.

Андре е артистът, който успява да превърне класическата музика в грандиозно представление с многомилионна публика подобно най-успешните поп и рок звезди. От години неговите концерти по света са в челните позиции на Билборд за най-продаваните световни турнета. „Споменах му, че често излизам на сцена с 4 души и го питах как поддържа баланса в оркестър с 60 човека. Той кротко отвърна „Аз съм шефът““, сподели Кирил Хаджиев-Тино след срещата. На диригента на оркестъра „Йохан Щраус“ той подари книга за най-красивите места в България с пожелание да ги посети някой ден.

Мария Величкова, която нашумя като бялото момиче с черния глас от отбор Камелия, поиска от Рийо съвет за сценично дълголетие. „Той каза, че трябва да разчувствам публиката. Точната му реплика беше „Разплачи ме!““, сподели Мария. Музикантът, който заедно с оркестъра си има повече от 40 милиона продадени диска и над 500 платинени награди, ще представи новия си 3-часов спектакъл пред българска публика на 8 и 9 юни в София.