Популярният детски автор Никола Райков, който нашумя с иновативните си приказки-игри стартира международен сайт за книгите си на английски, руски и италиански.

Никола Райков, който е актуалният носител на най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“, стана известен в страната с първите по рода си книги за деца, които дават възможност на малчуганите сами да избират какво се случва в тях и предлагат 20 до 30 различни финала. Райков сам създава, издава и разпространява книгите си и има нетрадиционно виждане за авторските права. Той пусна книгите си свободно в електронен вариант, което не им попречи да се превърнат в бестселъри. „Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче“ вече продава четвърти тираж за две години, откакто е на пазара, и спечели 7 награди и номинации.



Сега българският автор е решен да достигне и до децата по целия свят с амбициозния си международен проект. Първата му книга вече е налична на английски в разширен и обновен вариант с 24 допълнителни илюстрации. Младият автор отново е пуснал книгата си напълно безплатно във версии за компютър, таблети и съвременни електронни четци като iPad, Kindle и други устройства. Той казва, че „вярва в доброто у хората и счита, че те ще го подкрепят“. Международният сайт има възможност за изпращане на дарения, отключване на тайни участъци, изпращане на книгата като подарък по електронната поща, известяване за предстояща Kickstarter кампания, списване на ревюта и други. В рамките на месец на сайта с адрес gametale.eu се очаква да се появят и версиите на руски и италиански език.