Депутатът Делян Добрев е тясно свързан с актуалната Мис България Тамара Георгиева. Миската се прослави не толкова с короната, отколкото с дължината на носа си. Хубавицата с най – коментиран обонятелен орган е роднина на бившия министър на енергетиката, защото майка й била братовчедка на Добрев.

Фамилията пазела този факт в дълбока тайна, да не би някой да се усъмни, че политикът е ходатайствал Тамара да спечели приза, писа „Галерия“. Тя се окичи с титлата „Мис“ на последното издание на конкурса през ноември миналата година.

Изборът й за красавица №1 разбуни духовете в обществото. В янълка на раздора се превърна тъкмо носът й, който по всеобщо мнение не отговаря на стандартите за красота. Заради това и Тамара си спечели прозвището Миската с носа и Мис Нос.

През миналата есен, малко преди Георгиева да стане Мис, избухна скандалът „Кумгейт“, в който основна роля играеше Делян Добрев. Той бе обвинен от Елена Йончева и БСП че е назначил половината си рода на работа в общината в родното си Хасково. Бившият министър се оправда, че не е лансирал близките си, но в малките градове всички са братовчеди. Депутатът дори подаде оставка, но парламентът отказа да я приеме и той отново седна на банката.