Случвало ли ви се е някой филмов сериен убиец да ви стане симпатичен?

Случвало ли ви се е да сте на негова страна, да го смятате за жертва, за онеправдан, за раним? Ханибал Лектър, Джон Доу, Зодиака? Танцовото престъпление „Килър“ показва различен тип убиец – луд, силен, красив, потентен, забавен, агресивен. …и после той се влюбва в последната си жертва …и всичко се обърква.

„Килър“ е не-приказка за сбъднатите не-мечти, която има обичайния „щастлив“ край.

Танцът на „Килър“-а е линейно спускане надолу. Любовта е възможна, но само с мъртвец. Спасението на душата е постижимо, но само в смъртта, причинена с измама. Килърът е зло. Килърът е консуматор. Килърът изяжда собствените си мечти. Килърът е човек.

Концепцията и визуалното решение на пърформанса са на дигиталния артист Мартин Пенев (Big Gun, Кардиограма, Cadaver), виновни за хореографията и изпълнението са известното дуо Станислав Генадиев и Виолета Витанова („Хамлет“ и „Нощна пеперуда“ – реж. Явор Гърдев). Гласовете са на Елена Димитрова и Павел Терзийски, текст: Psychobaiko (Светозар Георгиев), музика: Genda, асистент: Мира Петрова и психолог: Станислава Симеонова.

Премиерата на танцовия пърформанс „Килър“ ще се състои на 12.06.2015г. (петък) на камерна сцена „Славянска беседа 1880“ от 19.00 ч. Билети на касата на театър „Сълза и смях“.

Проект на Creative Box, финансиран от Столична програма „Култура“ за 2015 г. Част от резидентската програма на Derida Dance Center.