Освен големите имена, които са оповестени, „Голямото балканско надсвирване“ може да се похвали с още едно достойно допълнение към програмата.

Тъй като музиката върви ръка за ръка с танца, народните изпълнения ще бъдат увенчани с традиционни стъпки, представени от участниците от Клуб за хора и народни танци „На Мегдана“. Клубът има кратка, но изпълнена с много усмивки и танци история.

„На Мегдана“ е основан през 2010г. от Даниел Костов, който е художествен ръководител на групата. Малко след това клубът участва в "Хоро се вие извива 2010" в София. До края на годината групите стават три, а участията на фестивали продължават из цяла България. Даниел и танцовият състав печелят награда за "Най-впечатляваща група", а на фестивала "Тракийска броеница" – за "Най-емоционално изпълнение", измежду над 80 участника.

В Зала 1 на НДК танцьорите ще извият хоро под звуците на народни ритми, като направят няколко участия между появите на музикантите. Те обещават да представят най-хубавите и интересни български танци, както и сръбски и румънски автентични народни хора с които да вдигнат на крака публиката и да допълнят  настроението, което балканското звучене създава.

Всеки, който иска да отвори своята душа към вечните български и сръбски мелодии, към нестихващите цигански ритми, изпълнени от емблематична румънска група и да се понесе през фолклора в най-сърдечното хоро, може да стане част от „Голямото балканско надсвирване“ през октомври.

„Голямото балканско  надсвирване“ има за цел да събере любителите на фолклорните ритми, които  са залегнали в културата на много от източноевропейските държави. Това е и причината организаторите да поканят музиканти като „Бобан и Марко Маркович Оркестър“, „Фанфаре Чиочарлия“ и, разбира се, един достоен представител на българската музика – Ибряма. Така на 15 октомври зрителите в Зала 1 на НДК ще видят професионалисти и приятели да се надсвирват като извадят наяве най-доброто от своя талант и покажат тънкости и умения от родния край.

Билети  могат да бъдат закупени в мрежите на Ticketpro и Eventim.