Таня Боева е поредната попфолк певица, която се опита да защити жанра от непрекъснатите нападки. Според нея стилът, който мнозина наричат пренебрежително "чалга", не е мръсна дума.

"Уморих се вече да обяснявам, че в тази дума е вложен някакъв друг смисъл. Самата дума "чалга" означава надсвирване. Пък всъщност тя стана нарицателно за пошлите текстове. Аз не обвинявам хората за това нещо. Самата аз не слушам всичко от попфолка. Има песни, които ме е срам да ги слушам и просто не са ми приятни. Всеки от нас има собствен облик и не е правилно да ни слагат под общ знаменател. Защото както има смислени и хубави песни в попмузиката и при рапа, така и там има пошли", каза изпълнителката пред konkurent.bg.

Попфолкът дразни най-много, защото е най-слушаната музика, вярва Таня.

Но за това донякъде били виновни и самите фолк звезди заради начина, по който се обличат и представят. Според нея изпълнителките са различни като култура и възпитание, пише blife.bg.

Таня Боева стартира на музикалната сцена като поп изпълнител и дори има първа награда от "Златен Орфей". В средата на 90-те бързо се преориентира към по-печелившите мелодии. Освен изпълнител, нерядко Таня Боева е и автор на едни от най-хитовите си песни.

"Има моменти, в които буквално ми звучи мелодията и ставам и я записвам - на телефон или на диктофон. Много от текстовете също са мои. Не знам, явно съм си творческа натура. При мен не е просто да съм фолк певица. Аз не съм типичната фолк певица, аз съм певица. Пяла съм всичко. Душата ми е в поп музиката и дава голям оттенък в моето попфолк творчество. Личи си, че съм се занимавала с поп и използвам този прийом и в изпълнението си, и като мислене не съм типичната фолк певица", категорична е тя.