Предоставяме ви новото интервю на нашият светски репортер Янис Бърдарски с поп фолк изпълнителката Таня Боева...

- Какво правиш през свободното си време?

- Занимавам се с малкия ми син Росен. Цялото ми свободно време е за него.

- Преди няколко месеца имаше турне в САЩ... Разкажи ни нещо повече за него...

- Направих 8 концерта в САЩ, в най-големите градове - Чикаго, Атланта, Сиатъл, Ел Ей, Лас Вегас, Финикс, Денвър и отново в Чикаго за край на турнето. За мен това беше едно интересно преживяване. Съчетавам полезното с приятното - работата и бизнеса с удоволствието. Имам късмета, че моята професия е точно това, което обичам да правя. Няма по-голямо щастие от това човек да се реализира по този начин. Усещам се много пълноценна и реализирана като певица и майка. Всичко това ме кара да се чувствам щастлива. Радвам се, че имах възможност да зарадвам толкова много българи, които са извън България. В чужбина няма такива купони като у нас. Колкото и да се оплакват българите от кризата е факт, че този живот, който го имаме тук го няма никъде другаде. Емигрантите изпитват голяма носталгия към купоните и живота в България. Дори към това да си ходят по кафенцата с приятели. Хората там се радваха на моето присъстрвие и на страхотните партита, които оргазнизирахме. Смело мога да твърдя, че се раздадох на 100% за тях и концертите, които направих в Америка бяха с продължителност 3 часа, на някои места дори и повече.

- Нали няма отново да правиш такава пауза, каквато направи след дуета ти с Нектариус? Феновете ти искат постоянно да ги радваш с песни и видеоклипове...

- Не бих казала, че съм правила голяма пауза. Когато пуснахме дуета с Нектариус бях в доста напреднала бременност и физически трябваше да се оттегля от сцената. Бях подготвила общия ни дует и песента с Руслан Мъйнов за да може през тези 3 месеца, в които си почивах да не лишавам феновете си от телевизионно и радио присъствие. Веднага след като родих на третия-четвъртия месец снимах видеоклип в Гърция към песента "Забранена любов". След това пуснах "Личен измамник", "Доброто старо време" с Лейди Би, "Лоша терапия" и "Кой е тузаря". Мисля, че съм от продуктивните и постоянни певици.

- След успеха на първите ви три дуета с Лейди Би, мислили ли сте и за 4-ти?

- Да, има такава идея. Дори в момента сме в процес на подбор на песни. Желанието на Лейди Би е да направим един проект, в който да преобладава повече RnB звученето. До момента сме правили парчета с комерсиална цел, които да влезат в клубовете. Мисля, че винаги са се получавали интересни комбинации между фолк и рап. Защо да не пробваме нещо по-различно, каквото тя иска? Смятам, че може да си позволим да експериментираме. Между другото подготвям и още един проект с доста интересно звучене. Песента е с динамично фолк присъствие, което те кара да танцуваш и изригваш, но има и рап елементи.

- Нали не смяташ да подминеш дуета ти с Тони Стораро - "Непоносимо страхотен" и да не го клипираш? И двамата сте хитови певци, мисля, че парчето ще направи голям БУМ...

- Ако питаш мен мисля, че всяка една песен от последния ми албум - "Лоша терапия" заслужава да има видеоклип. Много хора искат да ни чуят и видят заедно с Тони. Обещавам да помисля по въпорса.

- Упрекнаха те, че взаимстваш от визията на Лейди Гага в клипа на "Личен измамник". Аз мисля, че няма нищо лошо в това, но все пак кажи нещо по въпроса за всички онези, които се вълнуват толкова много...

- Да, аз бях повлияна от нейното творчество. Факт е, че Лейди Гага е много голямо име и фактор в световен мащаб. Тя е една от-най модерните изпълнителки и вълнува доста хора. Търсихме някакво сходство чисто визуално. Бях доста смела откъм визия, имаше дори доза кич. Но всичко това е търсено умишлено. Исках да направя нещо по-различно, което е далеч от моето излъчване. Дори видеото е провокация към самата мен. Не знам доколко е било успешно или не, но е факт, че се забеляза, а това е най-важното.

Всеки един изпълнител, каквото и да прави го прави с цел да се забележи и да бъде различен. Понякога търсим кичозното излъчване, защото медиите се хващат точно за него, а и ние певците с годините променихме своето мнение. Ако допреди години се сърдехме на жълтите издания и по жълтия тип журналистика сега всеки от нас знае, че това е най-голямата реклама. Има певци, които дори привличат вниманието само по този начин. Аз обаче мисля, че за да бъде един изпълнител дълго на сцена освен красива визия и добър PR, трябва да има и хитови песни, защото те остават в сърцата на хората. С това искам да ме свързват и помнят почитателите ми - с хубавите песни, в които хората откриват себе си. Не случайно някои мои фенове казват - "Все едно твоята песен е писана точно за мен". Търся провокация, секси и динамично присъствие в клиповете и на сцента, но съм коренно различна в живота.



- Как е малкият Росен?

- Расте, дивее, живее си живота на едно малко сладко детенце. Много съм щастлива , че го имам. Радвам се, че обърнах и тази страница от моя живот. Кариерата ми винаги е била на първо място, но до определено време. След раждането на Росен както всяка жена осъзнах, че най-важното нещо е поколението. В крайна сметка сме родени за това - да оставим нещо след себе си. Росенчо вече е на 2 годинки и 5 месеца. Страхотен е! Много е див, палав и така трябва да бъде. Това означава, че е живо и умно момченце. Развива се страшно бързо. Има неща, които не съм предполагала, че малкото му мозъче може да асимилира. Той е много емоцонален и сладък. Обичам го страшно много.

- Къде най-много обичате да ходите с него и таткото?

Откакто се появи Росен, открих един нов свят за себе си. Преди не съм ходила по градинките и детските площадки. Изобщо нямаше начин някой да ме види на такива места. Сега това е напълно естествено нещо за мен и ми е много приятно, когато с малкия си играем заедно и изживяваме прекрасни мигове. И аз като всички останали хора обичам да се забавлявам да бъда по парзалките и люките с него, да тичаме, и да играем. През уикендите органзимираме пътувания сред природатата. В края на месец август подготвяме и една едноседмична почивка с него. Искам да обърна повече внимание на семейството си.

- Ти си щастливо омъжена... По-различно ли е да си семеен човек? Защо доста хора бягат от отговорност и не искат да сключват брак? Ценностите ли са се променили, къде е причината?

- Не мога да говоря за другите. Виждам, че много хора живеят на семейни начала и смятат, че един подпис не би заздравил връзката. Попринцип българина е по-ориенталски тип човек и смята, че когато има подпис е собственост на другия. Голяма част от хората мислят, че убиват любовта по този начин. Всеки може да решава сам за себе си кое е най-добре за него. Аз съм семейна от 13 години и нещата ни се получават. Това е, защото и двамата с мъжа ми полагаме усилия от двете страни. Много съм говорила за това. Не искам да преекспонирам темата. Любовта се поддържа с уважение. Трябва да се цени начина на мислене и на другия. Не трябва да сме егоисти. Ако гледаме само себе си, няма как другия да не го усети и да не се подразни. Тогава нещата започват да не вървят добре.

- За какво най-често мечтаеш?

- Мечтая България да стане една китна, красива и уредена държава. Тъй като имам дете, напоследък мечтите ми са свързани с по-социален тип мислене. Мечтая да имаме хубави пътища и поне две магистрали от край до край. Да няма дупки по пътищата, да има паркове и паркинги, хората да си паркират нормално, а не да си пречим. Изобщо тази шепа народ, която е във властта и от която зависят тези неща, да помислят малко за обикновените хора, а не само да се чудят къде да построят ново хотелче и да уредят семейството и роднините си. Моето мнение е, че ако целия народ се чувства по-добре ще вървим напред. Българинът знае как да се забавлява, да харчи и да се чувства добре, не е толкова прагматичен като хората от другите нации. Просто напоследък няма толкова големи възможности. Мечтая българът да е добре, тогава и ние изпълнителите ще сме по-добре. Всичко е взаимно.

Иначе в личен план мечтая за здраве и щастие на цялото ми семейство и на хората, които обичам. Когато те са добре съм спокойна да творя и да се раздавам на 100% за феновете си, защото виждам, че имат нужда от творчеството ми. Радвам се, че с последния ми албум удволетворих очакванията им, а те бяха големи, тъй като 4 години не бях издавала албум. Обеащавам да правя все така интересни и стойностни проекти за да продължавам да радвам хората, които ме обичат.

- Пожелай нещо на всички в HotNews.bg...

Пожелавам им да са живи и здрави, да мечтаят повече и да гонят мечтите си. Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Нека хората да не спират да метаят и да се радавт на живота. Да си носят новите дрехи, да мислят позитивно и да изживеят едно страхотно лято с много красиви емоции.