Татяна Лолова е поканена директно, без кастинг, да играе ролята на майката в скандалния филм на българката Мишел Бонев - "Сбогом, мамо".

Това разказа голямата актриса в "На кафе" по Нова тв, пише blitz.bg.

"Колкото пъти ходя на кастинг за италиански филми, все не ме одобряват. И този път бях готова да откажа, но Мишел ми каза, че вече са ме избрали", сподели Лолова и със самоирония добави: "Когато търсят своеобразна красота, винаги опират до мен!".

За превъплъщенията си във филма - на възрастна и на 45-годишна жена, Лолова казва, че може да играе сама всичко, което й се налага - и 45-годишна, и 100-годишна, и дете.

Описва срещата си с Мишел като докосване до сияние.

"Казаха ми, че ще ме заведат при нея. Взеха ме с кола. Отвори се врата и се показа сияние - русо, високо, гушна ме и аз изчезнах".

"Мишел ми направи моноспектакъл и ме побърка, задуши ме от всичко, което ми показа - от талант, енергия и красота. Накрая й казах: "Спрете, нямам сила да издържа всичко това!", разказва Лолова, без да крие възторга си.

Харесва Мишел не само като актриса, но и като режисьор и разказва за спора им за нейния гердан-талисман от карнеол, който Мишел искала да свали за снимките. Лолова й казала, че й носи късмет, но накрая склонява и го сваля.

*Мишел Бонев

Друг път не харесала как рони трохи и дала "ролята" на Серджо. "Но във филма аз роня автентично трохите", твърди Лолова.

На въпроса за скандала около филма Лолова казва: "За първи път участвам в скандал и много ми харесва. Дори се радвам, че има скандал, защото казват, че нямало лоша реклама, а скандалът продава".

Затова апелира да не тормозят Мишел Бонев, защото по думите й тя е положителен човек, вложил талант, красота и пари във филма си.

"Чух, че наградата била учредена за нея. Ако е така, то тя напълно я заслужава."

Във Венеция, където отива за награждаването, прекарва само 26 часа.

"Минах по червения килим. От Венеция не си купих нищо, освен един италиански сладолед за 20 евро, който не изядох. Но си купих настроение и обич от там", споделя Лолова и допълва, че е вложила цялото си можене в драматичната си роля във филма.

Освен за Мишел, говори с обич и за Юлиян Вергов, който по думите й е много хубав и освен това играе много хубаво, но още не го знаел.

Лолова лети и втори път за Италия, този път за Рим, за премиерата на филма.

"От летището до центъра по целия път имаше афиши с прекрасния профил на Мишел. В киносалона беше пълно с италианци. Казах няколко думи на италиански - така ми дойде", разказва актрисата.

Снимка(водеща): Bulphoto