На 18 февруари Българската православна църква почита църковния празник Неделя сиропустна, наричан от народа Сирни заговезни или Прошка.

Това е празник на всеобщото опрощение, на възстановяването на човешката взаимност и уважение. От стари времена прошката е сред великите символи на човешкия морал и благородство, защото само човекът с дълбок вътрешен мир може искрено да прости и да поиска прошка. Ето защо Татяна бе провокирана да говори за Прошката в рубриката “Край огнището” тази седмица:

“Според мен няма непростими неща. В света и времето, в което живеем е много лесно да обидиш, да направиш нещо лошо. Все по-трудно стана хората да признават грешките си и да имат смелостта да се извинят. Мисля, че трябва повече да се говори за това. Човек трябва да прощава”, казва певицата.

Тя споделя, че най-голямата прошка, която тя е дала в личен план е на бившия й съпруг. Признава, че няма как да не прости тези събития, които вече са в миналото.

“Аз имам син от него, ние сме израснали заедно – аз бях дете и той беше дете. Ние имахме 20 години брак и мога да кажа, че почти половин живот сме живели заедно, израснали, възпитавали и обичали заедно. Имаме едно прекрасно дете, така че може би ми е било най-трудно да му простя това, което ми е причинил. Към днешна дата мога да кажа, че ние сме в едни прекрасни отношения и сигурно така е трябвало да се случи. Ние трябва да се уважаваме, да си помагаме, защото имаме дете.”

Татяна обобщава, че това е може би най-голямата прошка, която е направила и се радва, че е простила на бившия си съпруг, както и той на нея, пише planeta.tv

“Трябва да вярваме в доброто, защото така се живее по-леко. Аз съм вярващ човек. Вярвам винаги в доброто и търся в хората положителното. Искрена съм, както в живота, така и на сцената. Аз съм себе си!”