Фолк певицата Татяна имаше смелостта сама да обяви края на брака си.

След 18 години съвместен живот. Не се притесни да сподели и причината за това -  изневяра.

Пред Lifestyle.bg изпълнителката довери за първи път от колко време не живее със своя съпруг и през какви емоции е преминала, след като е разбрала, че е предадена от най-близкия си.

Тя вярва, че след края идва ново начало...

Татяна, защо реши да обявиш, че се развеждаш и как прибегна до тази крачка след 18 години брачен живот?

- Аз съм от хората, които винаги са казвали нещата на глас. Единственото, за което не съм наблягала по интервютата си, е темата за семейния живот, защото съм го смятала за много лично пространство. Семейството е много свято нещо за мен и съм искала да го запазя завинаги. Всъщност аз го запазих само за себеси, когато ми се случи първата изневяра от съпруга ми. Тогава прецених, че няма безгрешни хора и реших, че трябва да простя и да си запазя семейството. Сега разбирайки все по-нови и нови неща смятам, че може би е трябвало още първия път да проговоря и да приключим нещата. Тъй като съм обичала силно, тогава реших, че може би е било някаква грешка и продължих наивно да обичам. След като ми се случи за втори път осъзнах, че вече няма накъде. Беше тотален удар. Прецених, че трябва да застана лице в лице с публиката и да направя това клипче, което беше много импровизирано и не си замислях, какво точно говоря. Казах неща, които излизат на момента от сърцето и душата ми.

Как научи за тази изневяра?

- Нещата тръгнаха от там, че аз поисках един ден, в който съпругът ми да почива. Имайки предвид хората, и особено жените, какво искат от мъжете до себе си в днешно време, аз поисках само един ден, в който да сме заедно. Той не почива никога. Някак си през годините опитвах да приема, че това е нормално - мъжът ми да няма почивен ден. Когато не съм на работа, аз бях сама. Осъзнах, че детето вече порасна и все повече започнах да се чувствам сама. В един момент му поставих такъв ултиматум - какво семейство сме, ако той не може да почива поне един ден и да бъдем заедно. Казах му и на него - не искам да ме води нито по почивки, нито на екскурзии. Исках да си бъдем в нашия дом, където сме го правили двамата и да седнем, като едно истинско семейство. Всичко тръгна от там, при което започна едно мълчание. Явно в този период, в който аз съм искала мъжът ми да бъде до мен, той вече е имал друг човек до себе си.

Новата жена до съпруга ти популярно лице ли е?

- Не. Поредната магазинерка в хранителен магазин. Явно афинитетът му към жените е такъв, но не ми се коментира, защото не си заслужава. Той е виновен, а не поредната му.

Интуицията ли ти подсказа, че той има друг човек или някой те насочи?

- Насочиха ме.

Заради служебни пътувания ли съпругът ти не успяваше да има почивен ден?

- Не, не е пътувал. Той се занимава с фермерство. За да имаш семейство, трябва да имаме общо време. Не всичко е работа. Но явно не е бил толкова зает, защото, когато се случи първата изневяра, свекърва ми беше много учудена и ми каза: "Аз се чудя кога е намирал той време, предвид че е толкова зает и работещ". Тогава майка му ми разказа, че той й е отговорил, че - когато човек иска, намира време за всичко. Явно той не е искал да намира време за семейството си. Не искам да говоря лоши неща за него, защото той беше най-голямата ми любов. Аз съм с него от ученичка. Беше моят идол за мъж.

От колко години се познавате?

- От 20. Мислих си, че е съдбовно, понеже тогава живеехме на 200 метра едната от другата къща. Казвах си, че няма случайни неща.



Във видеото, което беше записала, споменаваш, че той ти е поставил ултиматум - да спреш да пееш...

- Да, така е. След като поисках един ден да имаме само за нас двамата и виждах, че нещата стават все по-сериозни, тъй като нашите проблеми са в продължение на 6 месеца, той в един момент ми каза, че сме много различни и че му е трудно, предвид моята професия и фенове. Започнах да търся вината в себе си и моята работа. Мислих, че го наранявам по някакъв начин. Това, което ми каза относно работата ми звучеше несериозно предвид факта, че е сериозен мъж, ние сме улегнали хора. Аз работя тази професия от 15 години. Не може след толкова време да ми каже, че едва ли не иска да се разделим заради работата и феновете ми. Това е абсурдно, имайки предвид, че аз вече веднъж съм го "хванала" и после съм си запазила семейството. Ако съм търсила нещо друго, като мъж, то през тези години, в които сме били заедно, щеше да излезе. Срещала съм много хора в работата ми. Не мога да скрия, че съм имала предложения за по-бърз бум в кариерата си и по-добър живот. Аз избирах винаги трудния път, в името на това, че съм смятала, че за мен той е единственият мъж.

Кога се случи първата изневяра?

- Преди 7 години.

Колко голям стана синът ви?

- 17 години навърши. Една глава над мен е вече. Детето ми е до мен и ме подкрепя. Благодаря и на приятелите ми, които ме познават още когато започвах в "Пайнер" и са до мен денонощно. Те са и наши семейни приятели. Обичали са го и него, наравно с мен. Макар с някои от тях да не се виждам често, няма ден, в който да не ми звънят и да не ме попитат как съм.



Подадохте ли вече документи за развод?

- Все още не сме, тъй като имам някои служебни неща, свързани с работата ми. На този етап сме се разбрали, когато приключат тези ангажименти, тогава вече всичко да изчистим.

За кога е предвидено?

- Още не мога да кажа. Когато си оправя нещата, във връзка с работата, която ми предстои. Свързано е с ангажименти, които съм поела. Но така или иначе ние вече сме разделени. Аз живея с детето ми в момента.

И с него вече не делите един покрив?

- Не, още от онази вечер, когато се разделихме. Последната вечер бяхме в една спалня. След като по някакъв начин се досещах, че има друг човек, а той не си призна, както не го направи и първия път, просто му зададох конкретни въпроси. И той вече нямаше накъде... След като го "хванах" втори път осъзнах, че трябва да сложа край, защото той беше най-голямата ми любов до този момент. От същата тази нощ, която беше кошмарна за мен и за детето, му казах, че е по-добре на този етап да бъде при майка си и при баща си. Там, където е работата му, живеят и родителите му.

Кога беше тази последна вечер за вас двамата?

- Към края на ноември.

Да разбирам ли, че Нова година не сте я посрещнали заедно?

- Естествено, че не. Щастлива съм, че работих на най-големите празници - по Коледа и Нова година.

Какви емоции смени от раздялата до днес?

- Това е най-трудният момент в живата ми. Единственото, което ме интересува, е детето ми. Благодаря, че синът ми е толкова разумен и интелигентен. Дори, в случая, през този Ад, през който преминавам, той ме утешава, а не аз него. Спортът беше моят лек още при първата изневяра, защото той тогава дори не се извини, а след година го бях хванала, че пак й е звънял. Всеки сам може да прецени за какъв мъж става въпрос и въпреки това продължих да обичам...

Смяташ ли, че може да се съберете отново с твоя съпруг?

- Абсурд. Това ще бъде неуважение към мен. Единственото нещо, което ще ни свърза, е синът ни. Аз съм обичала в съзнанието си съвсем друг човек, който не е съществувал, тъй като самият той се оказа голям артист, спрямо мен и детето. Смятам, че никога не ме е заслужавал.



След раздялата ви, има ли вече интерес към теб от страна на други мъже?

- Животът е такъв, какъвто самите ние си го правим. Не се отказвам да вярвам, че съществува човекът, който би обичал истински и завинаги.

Наближават наградите на "Пайнер". Тази година няма да има церемония. Какво е твоето обяснение?

- Това са неща, които определя екипа на тв "Планета" и аз не мога да казвам дали е правилно или не. Щом така са преценили, може би така е редно. Предвид нещата, които ми се случиха в личен план, не мога да бъда на 100% обективна в отговора си. Може би по някакъв начин се ощетяват феновете.

За теб това "плюс" ли е или "минус"?

- Знаеш ли, аз съм малко над тези неща относно наградите. Нашите почитатели може да ни виждат толкова често на участията ни. Те са наясно кой как е работил и какво заслужава. По-важно е, че аз виждам моята градация през годините. Имаше период, в който кариерата ми беше на заден план. Тогава не бях толкова обичана и желана по клубовете. Това бе до момента, в който всичко започна преди 7 години, когато хванах мъжа ми в изневяра за първи път. Тогава си казах: "Татяна, плюй си на ръцете. Трябва да работиш здраво". И започнах да усещам, че имам истински почитатели. Понякога са и много критични. В желанието си да ги зарадваш - не винаги уцелваш.

Кой, според теб, трябва да вземе наградите за Певица и Певец на годината?

- Едва ли аз трябва да казвам. Феновете ще определят. Щастлива съм, че тази година съм включена в няколко категории и че 2016-а, в професионален план, беше много успешна. Колкото и трудности да имах, не го показах на публиката. Дори последната песен - "Етикет единствена", успях да я запиша и да снимам фотосесия, въпреки че бях болна по това време, но поех всички ангажименти.

Именно тази песен - има ли някакво посвещение или е случайност заглавието?

- То случайни неща няма (смее се). Да, има. По някакъв начин съм искала да му кажа, че наистина съм единствена. Репликата "Етикет единствена" е измислена от мен в песента. Доста неща, които Тина Денчева написа в този текст, са подадени от мен, като изрази и като идея. Когато излезе песента съпругът ми каза, че нямало единствени, което ми показа многократно, с какъв човек съм живяла.



Имаш ли някакви очаквания за награда тази година?

- Всеки изпълнител, който чуе името си в дадена категория, е удовлетворен. В никакъв случай не съм се вглъбила на 100%, че трябва да взема еди коя си награда.

Може ли да издадеш какво ново подготвяш?

- Работя по ново парче. Имам вече демо за песен.

Имаш ли планове и за нещо по-различно, като участие в сериал или в някое риалити шоу, например?

- Разбира се. Много неща съм пренебрегвала до този момент, свързани с кариерата ми, за да не дразня човека до себе си. От тук насетне хубавите предло+жения, които ще ми се предоставят, не мисля, че трябва да ги отказвам.

Източник: Lifestyle.bg