Тази вечер, 9 ноември, в зала „Колодрума“ в Пловдив от19:00 часа ще се състои забележителният спектакъл „Kaрмен“.

Мащабната продукция е част от серията OPERA GOLD, която ще ни срещне с най-актуалните и популярни имена от световната оперна сцена. Едно от тях е грузинската звезда Анита Рачвелишвили, която изгрява на Ла Скала именно в ролята на Кармен.

Огненият образ и вокалната мощ на Анита ще разтърсят българската публика сред внушителен декор и под впечатляваща режисура на Огнян Драганов.

Ето какво споделя именият български оперен певец Орлин Анастасов, съорганизатор на спектакъла по повод предстоящото събитие: „Предстои да видим една мащабна постановка, смея да твърдя грандиозна.

Огрномните размери на сцената и големината на залата ни позволиха да построим нещо наистина впечатляващо. За сценичната адапция се погрижи един от най-добрите ни режисьори Огнян Драганов. Ще има много голяма масовка, която включва коне, а участието на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур” е гаранция за едно динамично и доста интересно преживяване.“

Освен звездата на Ла Скала и Метрополитън, АнитаРачвелишвили, която ще се превъплати в любимата си роля – тази на Кармен, на сцената в зала „Колодрума“ ще се качат още Micheil Shashaberidze в ролята на Дон Хозе, Венцислав Анастасов като Ескамилио иЙоанаЖелезчева, коятощеиграеМикаела. ДиригентщебъдеВилиана Вълчева. В спектакъла ще видим още солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора, както и Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“.