Ще останете учудени, едни от най-любимите актьори на цял свят всъщност никога не са печелили "Оскари" - дори секс символи като Мерилин Монро и Джони Деп.

Въпреки краткия си живот Мерилин Монро остава запомнящи се роли в киното. Играта й в "Господата предпочитат блондинки" на Хауърд Хокс през 1953 и участието й в “Проклетите седем години” през 1955г. остават абсолютно незабелязани за Академията.

Великата Глен Клоуз, която има редица незабравими роли, сред които и превъплъщението и в Круела Девил в "101 далматинци", има 5 номинации за "Оскар", но нито една статуетка в ръцете си. Клоуз не е останала без признание, печелила е 3 Еми награди и 2 златни глобуса.

Вярвате или не, дори Том Круз не е печелил "Оскар"! Нито за участието му във "Фирмата", нито в "Топ Гън". За сега е имал три номинации за наградите на Академията.

Мишел Пфайфър е номинирана в категория Най-добра актриса в "Любовно поле" и "Великолепните братя Бейкърс" както и за поддържаща роля в "Опасни връзки" , но така и не е носителка на наградата на Академията, дори за играта си в "Брилянтин 2". Все пак може да се похвали със "Златен глобус". 

Дали Леонардо ди Каприо е твърде красив или е участвал в твърде много касови филми за да спечели "Оскар"? Номиниран е за Най-добър актьор за ролите си в "Кървав диамант" и "Авиаторът".  Първата му номинация е била за "Защо тъгува Гилбърт Грей" където си партнира с Джони Деп. Другият любимец на всички дами, който така и не получава "Оскар".

Три пъти номиниран за оскарите и нито веднъж техен носител. Прекрасните му превъплъщения като пират не му печелят статуетката нито ролята му на лудия шапкар в "Алиса в страната на чудесата". Деп е носител на 8, да правилно сте прочели осем златни глобус и нито един "Оскар". 

И въпреки че очевидно много "Златни глобуси" не гарантират "Оскари", може да видите следната прогноза за тазгодишните награди на Академията въз основа на носителите на глобуси.