Един от най-симпатичните и обичани от публиката театрални фестивали у нас – “СОФИЯ МОНО 2014” се задава за четвърти път в Столицата в началото на лятото.

От 16-ти до 22-ри юни в парка на Военната Академия организаторите от АРТИШОК и Столична Община са подготвили “сериозна програма”, включваща култови заглавия на постановки и възможно най-добрите участници. Спектаклите ще се играят традиционно на открито “под звездите”, а началния им час е в 21.00ч.

Началото и края на уникалното събитие ще даде любимецът на публиката Камен Донев със своите два спектакъла “Възгледите на един учител за народното творчество” (на 16 юни) и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" (на 22 юни). Голямата Мая Новоселска ще ни представи “Едно малко радио” (на 17 юни), Мариан Вълев ще видим с “ВИП” (на 18 юни), а младия Димитър Живков ще се вихри в един от най-забавните моноспектакли за сезона - “Живак” (на 19 юни).



Тази година за първи път “СОФИЯ МОНО 2014” ще включи в програмата си и “камерни театрални форми”, като по този начин публиката ще се наслади на изключително успешните “Арт” (на 20 юни) и “Спанак с картофи” (на 21 юни) на тримата актьори – Юлиян Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов.

Билетите за “СОФИЯ МОНО 2014” са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg на цена от 10 до 30лв. Могат да се закупят и в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център Гринуич. Билети ще има и на касата на Сатиричен театър “Алеко Константинов” само до 18.00ч.

Единствен по рода си, с уникална атмосфера и с изключително качествена програма фестивалът “СОФИЯ МОНО 2014” безспорно е сред най-ярките акценти в културния живот на столицата. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019.