Истерия
от Тери Джонсън

Постановка - Боян Иванов
Сценография - Елица Георгиева
Музика и музикално оформление - S.U.S.F.
Участват: Тодор Близнаков, Силвана Пишимарова, Веселин Цанев, Благовест Благоев

Пригответе се за едно необичайно изживяване. На сцената пред вас ще оживеят знаменитите Зигмунд Фройд и Салвадор Дали. Те се срещат в една невъзможна ситуация, пълна с много хумор и напрежение – до степен да не сме сигурни (наред с Фройд) дали тя ни се случва, или я сънуваме. Внезапно при Фройд идва млада и привлекателна жена, която очевидно иска нещо от него. Като в класическа комедия на ситуациите се налага той да я крие гола в гардероба си…

След тяхната среща вече нищо няма да е като преди. За всички. Може би без Дали. Една и лека, и интелектуално провокираща ни комедия, която трябва да се види.

Тери Джонсън – световноизвестен британски драматург и режисьор – е роден през 1955 година. Работи в театъра, телевизията и киното. Като режисьор и драматург е печелил редица престижни награди. Автор е на повече от десет пиеси. Носител е на наградата „Оливие” за най-добра комедия (1993, 1999), бил е драматург на годината (1995), получил е награда на театралните критици и наградата на писателската гилдия за най-добра пиеса (1995) и много други.

Боян Иванов - режисьор и автор – e завършил  Театрална режисура във Висшето Училище по Музика и Сценични Изкуства (Франкфурт на Майн) в класа на проф. д-р Ханс Холман, както и Театрознание в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Николай Йорданов. Режисьор на „Суматоха” от Йордан Радичков – Театър „София”, „Деликатно нещо е душата” по Димитър Динев – Theater Osnabrück и ДТ “Сава Огнянов” – Русе, „Амеде” по Й. Йонеско – Щаатстеатер Вийсбаден (Германия) и други; както и на авторските спектакли „Девет и нещо“ в ДКТ-Варна, „Мисия Отело” (в съавторство с Алексей Кожухаров) в ДТ-Пловдив, „Q4 – Imitation Of Life” – goltz+silber Theaterproduktionen и ДТ-Варна, „Часът, в който не знаехме нищо един за друг” – ДТ-Варна и други.

На сцената на Сатиричен Театър Алеко Константинов от:
20 Февруари, Сряда от 19:30

Снимки: Красимир Арабаджиев