След като за първи път, в рамките на Нощта на театрите, YALTA CLUB отвори вратите си за едно от най-древните изкуства – театъра, клубът постави основите на проекта ART ROOM.

Добре познатата с алтернативното си пространство ROOM 2 се претвори в своеобразна сцена на изкуството във всичките й форми. Тази седмица в ART ROOM ще имаме удоволствието да гледаме постановките „Извън кадър“ (22 април) и „Първият мъж“ (25 април).



Стартираме в сряда вечер, 22 април, когато в 19:30 часа ще видим театралното представление „Извън кадър“. Автор на пиесата е Петко Каменов, който е и главно действащо лице, заедно с актьора Димитър Мартинов. Постановката е изградена от текстове, писани по градинки и рейсове, на листчета и тефтери, на компютър. За персонажите от екраните, рекламите, плакатите, за продажбите на мечти, стойности, еталони и други стоки. Ще видим, няколко откровения от първо лице, на герои родени или забъркани в кашата на поп културата. За пагубната грешка да мислиш, че кашата е лошо овкусена, когато тя е развалена... Те са опит да се справим с нещата, забавлявайки се.



В събота вечер, 25 април, от 19:30 часа ще гледаме документалния театър “Първият мъж”. Спектакълът е режисиран от Кристиана Бояджиева и е базиран на истинските истории на три жени, които разказват за най-важния период от човешкия живот - детството. В ролите ще влязат Геновева Любенова, Вероника Янакиева-Христова и Ива Огнянова. Постановка ще засегне и темата за ролята на семейството, която често пъти остава на заден план, а родителите често омаловажават значимостта на действия си за съдбите на децата си. А, когато в семейството е наложено психологическо и сексуално насилие, последствията са наистина сериозни.

Билети за постановките могат бъдат закупени на белия бар в YALTA CLUB.