Теодора Бургазлиева е родена в Поморие на 5 септември 1985 г., зодия Дева, висока е 175 см, тежи 54 килограма, а мерките й са 90 - 62 - 92.

След като се окичва с короната на „Мис България – 2002”, Теди не е допусната до световния конкурс по красота на Сейшелските острови. Оказва се, че на 14 години тя е позирала гола за наше списание, а по регламент еротичните сесии преди надпреварата са забранени.

Най-красивата „Мис България” в момента живее в Америка. Преди това е била в Германия и след това в Русия заедно с екссъпруга си – футболиста Александър Младенов, по-големия син на легендарния треньор по футбол Стойчо Младенов. Бургазлиева и Младенов-младши се ожениха тайно през 2005 г. Повече от две години те успяха да скрият брака си от медиите. Около развода им също има мистерии, които тя разбулва днес пред „ШОУ”.

-  Здравей Теди, какво те води в България?

- Здравей! В България съм, за да видя семейството и приятелите си.

- Разбрах, че в Америка освен твоя собствена модна линия, си направила и магазин за очила! От него ли се издържаш или имаш и друг бизнес или средства, с които разполагаш отпреди?

- Издържам се от продажбите на колекцията ми дрехи, очила, мои картини с маслени бои, които продавам в Ню Йорк.

- Чух те да споделяш и че сега чакаш да получиш сертификат за брокер на недвижим имоти от Ню Йорк – това ли ще е най-новото ти занимание?

- Да, това е вярно! Предстоят ми два изпита, за да получа лиценз за брокер на недвижими имоти. Това е работа, която евентуално би ми носила допълнителни приходи, за да подпомагам модната си колекция.

- След като спечели титлата „Мис България – 2002”, ти се готвеше да заминеш и на световния конкурс „Мис Свят” на Сейшелските острови, но участието ти беше осуетено заради скандал с твоя еротична фотосесия. Как преживя оттеглянето си в един толкова важен и звезден момент от кариерата ти?

- На принципа - "Всяко зло за добро". Възпитана съм да не съжалявам за нищо в този живот.



- Предлагали ли са ти след това да се снимаш за еротични списания?

- Имах предложения от списания, но отказах, защото заминавах за Германия…

- ... Заради Александър Младенов. Къде се запознахте със съпруга ти, как пламна любовта ви и лесно ли реши да го последваш в Германия?

- Запознахме се в София. Беше любов от пръв поглед. А и решения на 17 години лесно се взимат… Тръгнах за Германия около 6 месеца след запознанството ни.

- Живели сте двамата 4 години там. Ти с какво по-точно се занимаваше в този период, как прекарвахте времето си?

- Завърших колеж по мода и дизайн с две специалности – „Мениджмънт” и „Моден дизайн”. През цялото време учих, домакинствах, пътувах с бившия си съпруг навсякъде. Времето ни заедно минаваше в пътешествия.

- Кое ви раздели и лесно ли взехте решение да се разведете?

- Различията в характерите ни, интересите ни, идеите и целите за бъдещето бяха основните причини за края на връзката ни. Осъзнахме и двамата, че любовта не е достатъчна основа на стабилния брак. И двамата не бяхме щастливи и решихме да се разведем.



- Ти лично как преживя раздялата ви и това повлия ли по някакъв начин на емоционалното ти състояние?

- Не крия, че не ми е беше лесно – 4-годишен брак и 5-годишна връзка с някого, съвместно съжителство, няма как да се забрави за 1 ден… Живеех за него и с него толкова дълго! Знаех, че, давайки му свобода, още веднъж показвам любовта си към него, защото истинската любов е тази, в която обичаш някого повече от себе си и си готов да направиш всичко, за да бъде този човек щастлив, било то и да сподели живота си с друга.

- Кое те накара окончателно да заминеш за Америка? Покани те някой специален за теб мъж или приятели те убедиха да заминеш и да се заселиш да живееш там?

- Когато тръгнах към Америка, не съм го направила с намерението да остана там завинаги. Подарих си едно пътуване, нещо като ваканция, приключение и някакво ново предизвикателство. Имам много близки приятели в Щатите, но най-много сред българските ми приятели са ми помагали двама, с които безкрайно се гордея - актьорът Антон Касабов /трикратен световен и двукратен европейски шампион па таекуондо, модел и екшън-актьор – б. а./ и Елена Цоцева - модел и актриса. Те са хората, без които Лос Анджелис няма как да ми хареса толкова много!

- О, да, в мое предишно интервю трикратният Антон Касабов сподели, че той лично ти е предложил да дойдеш в Лос Анджелис и тогава ти спонтанно си заминала за там…

- Антон ме убеждаваше да замина и без него нямаше да остана там със сигурност. Той ми даде стимул и пример за това, че човек не трябва да се отказва от мечтите си и че Америка е мястото, на което вероятността да успееш е много по-голяма откъдето и да било другаде по света.

- Имали сте с него любовна връзка цяла една година. Заедно ли живеехте?

- Имали сме и все още с него имаме много силна приятелска връзка. Обичам го безкрайно! След развода ми не бях готова за любовна връзка доста дълго време и нямаше как между мен и Антон да се развие нещо повече от приятелство. Живяла съм при него 2 месеца – в периода, в който си търсех квартира.

- В момента сърцето на Теди Бургазлиева заето ли е?

- Не, в момента нямам приятел.

- Мислиш ли отново за сериозно обвързване за вбъдеще – за семейство, вече и за деца?

- Аз съм сериозна. Не обичам мимолетни флиртчета. Ако се появи правилният човек, ще се обвържа. Но има време - все пак съм само на 24...

- Каква част от живота ти заемат сексуалните преживявания и това тема табу ли е за теб?

- Предпочитам да се въздържа от коментари по темата. Все пак родителите ми и баба ми също ще прочетат материала...

- А размерът има ли значение за теб – разбирай въпроса ми всякак?!

- Ха-ха-ха! Тайна!

- Опиши ми най-разкрепостеното нещо, което си правила досега в живота си, в това отношение?

- Стига-а-а! Не!!!

- А най-романтичното, дори безразсъдно твое влюбване?

- Много са. Да подаря роза на мъж, да напиша любовно писмо, да замина за Сибир и да живея там година и половина, да готвя и чистя, да плача, да си похарча последните пари за подарък за мъж, да пропуша, да стана модел, да променям себе си...

- Опиши ни една твоя бурна, страстна, невероятна любовна нощ или ден /когато и както предпочиташ/.

- Вечеря на свещи на върха на Холивуд Хилс, край басейна на къщата ни с бъдещият ми съпруг, шампанско „Дом Периньон”, великолепна вечеря, ретро-музика, много рози. Лимузина с шофьор, готина дискотека в Бевърли Хилс, много луди танци, силна музика, много усмивки, след това разходка по плажа, яхта... /Брей, момичето знае какво иска – и още как! – б. а./

Едно интервю на Светлана Терзиева - Сесил