Допреди да се раздели с пластичния хирург д-р Ангел Енчев, Теди Велинова се бе отдала на семейството си и отглеждането на двете си деца. След като двамата поеха по различни пътища, бившият модел трябваше коренно да преобърне ежедневието си и от домакиня и майка, да стане работещо момиче. Преди дни Велинова е започнала нова работа – като главен стилист в Нова телевизия.

Новото амплоа не й е никак чуждо. Не е тайна, че още преди да се запознае с д-р Енчев, Теди участваше като стилист в редица фотосесия за актуалните тогава модни списания и бе в екип с талантливата фотографка Велислава Каймаканова-Ножарова. Велинова винаги се е отличавала с изтънчения си моден вкус. А докато бяха семейство с д-р Енчев, при всяка своя публична изява двамата се набиваха в очи с безупречния си стил.

Теди признава, че се е учила от най-добрите дизайнери и стилисти не само в страната ни, но и в Италия, Турция и Гърция.
“Гледала съм и съм се учила, защото е истина, че човек се ражда с чувство за стил и красота, но това е само основата, която трябва да се надгражда, разработва, култивира. Благодарение на това, че съм работила като модел, разбрах точно каква е ролята на стилиста, какви са неговите отговорности и задължения. Най-важното е, че се научих как да творя и да повярвам в това, че мога да бъда един от хората зад красивия кадър”, сподели Велинова пред “Една.бг”.

Занапред Велинова ще определя стайлинга на лицата на Нова телевизия, сред които Ани Салич и Никол Станкулова. Предстои да видим дали ще успее да се пребори да внесе своя почерк във визията на водещите. За приятелите на Теди не е тайна, че тя е любител на аксесоарите, които според нея придават крайния облик и резултат.

източники:ПИК