Миналата седмица светските среди бяха разтърсени от новината за раздялата между д-р Енчев и Тези Велинова, които се славеха като една от най-стабилните двойки у нас. Причината за това двамата да не делят вече общ покрив ще изненада мнозина, които бяха убедени, че има намесен трети човек.

За да не подклажда повече шокиращи слухове за личната си ситуация д-р Енчев разкри кое е довело до този развой на отношенията му с бившата моделка. "Няма причина. Просто стигнахме до това решение заедно", признава пред "Уикенд" докторът, без да дава повече конкретика за проблемите с Теди Велинова. "Нещата не вървяха в последно време и решихме да се разделим, за да е всичко цивилизовано и да не се стига до някакви неприятни последици.

Най-важно е децата да растат в здрава обстановка. Родителите им да се уважават и да имат нормални отношения", допълва още пластичният хирург. Както става ясно, в историята няма замесен трети човек. Силно преувеличена се оказа и причината за отсъствието на Велинова на рождения ден на сина им наскоро. "Да, не присъстваше, защото беше в София, тъй като малката София все още не пътува никъде“, казва Енчев и подчертава, че нито той, нито вече бившата му половинка следят какво се пише за тях в мрежата.

След раздялата д-р Енчев ще живее в Пловдив, а бившата му жена остава с децата в семейната им къща в Симеоново.