Американската певица Тейлър Суифт, която стартира кариерата си с наивни кънтри парчета, за да бетонира статуса си на хитмейкър в поп средите, е начело в годишната класация на сп. „Форбс” за най-богати знаменитости под 30-годишна възраст.

За периода от 1 юни 2015 г. до същата дата през 2016 г. тя е успяла да прибере цели 170 милиона долара. Приходите й са основно благодарение на успешния албум, озаглавен „1989”, световното й турне и от рекламни договори.

Това не е първата подобна титла за Суифт през тази година - тя беше обявена и за най-високоплатената жена в музикалния бизнес по-рано този месец.

Сребърният медал от класацията за богати звезди под 30 се пада на момчетата от One Direction, които са припечелили 110 милиона. На трето място е футболистът на „Барселона” Лионел Меси, който се разписа с 81,5 милиона. Следват Адел и Риана, а най-младият изпълнител, намерил място в класацията, е тийнидолът Джъстин Бийбър.

Канадският певец заема шестото място с 56 милиона долара. Извън челната десетка на най-богатите знаменитости под 30 години остава най-високоплатената холивудска актриса Дженифър Лорънс. 26-годишната носителка на "Оскар" е класирана на 12-о място с 46 милиона долара.