Певицата Тейлър Суифт разкритикува технологичния гигант "Епъл" за отказа му да плаща на творци в стрийминг услугата си "Apple Music".

25-годишната изпълнителка отказала да предостави новия си албум "1989" и публикува отворено писмо, с което аргументира решението си.

"Сигурна съм, че знаете, че "Apple Music" предлага безплатни три месеца слушане на музика за всеки, който се регистрира за услугата. Не съм сигурна, че знаете, че компанията няма да плаща за това на писатели, продуценти и изпълнители по време на тези три месеца", пише гневната Суифт, която по-рано изтегли музиката си и от конкурента "Spotify".



"Според мен е шокиращо, разочароващо и непривично за тази прогресивна и щедра компания да постъпва така", заявява 25-годишната звезда. "Ние не ви искаме безплатни iPhone-и. Не ни молете да предоставяме музиката си без компенсация", пише още тя в писмото.

След написаното от певицата старши вицепрезидентът на "Епъл" Еди Кю заяви, че компанията ще приеме предложенията й за промяна на политиката и ще плати на творците, пише БГНЕС.