Носителката на „Грами” Тейлър Суифт ще отпусне глас в четвъртия сезон на „Империя”.

От FOX обявиха, че удължават ефирния живот на музикалната драма, която е сред най-рейтинговите им продукции.

Дали поп старлетката ще украси някое от партита на Лушъс Лайън (Терънс Хауърд), или ще устоява на напора да стане част от колосалния му лейбъл, все още не е ясно. Факт е обаче, че с присъствието си Суифт засвидетелства любовта на музикалната гилдия към сериала по патент на Лий Даниелс („Икономът”, „Балът на чудовищата”).

Сред артистите, направили гост-участия в „Империя” до момента, са Марая Кери, Алиша Кийс, Мери Джей Блайдж и Кендрик Ламар. Българските зрители ще попиват тубруленциите в семейството на Лайън на фона на саундтрак .

Ако случайно сте пропуснали този увлекателен и задължителен за поп меломаните сериал, ето и сюжета му накратко. Героят на Хауърд започва кариерата си от дупка в гетото, за да оглави империя за милиони. Животът му се преобръща в деня, в който го диагностицират с болестта на Лу Гариг и му дават три години живот.

Лайън е принуден да избере наследник сред тримата си синове – безскрупулния финансист Андре, разглезеното рапърче Хаким и безумно талантливия Джамал, когото Лушъс държи в немилост заради гей ориентацията му. Гаснещата душа на Лайън е стисната и от бившата му съпруга Куки, която излиза на свобода след 15 години зад решетките и се намесва с гръм и свита федерални в бизнеса.