"Нямам никакъв проблем със секссцените", похвали се Теодора Духовникова, докато се кипреше в ретро костюм на снимачната площадка на сериала "Дървото на живота".

Актрисата е от звездите в сагата на Евтим Милошев за TV7. Героинята й е фаталната Божура Джевезова, която ще оплете в мрежите си не един и двама мъже. Сред нейни евентуални жертви са Башар Рахал, Мони Монев и Владо Карамазов, които играят братя.

Така че Елица, която Духовникова изигра в "Под прикритие" за БНТ, неслучайно беше елиминирана точно навреме.

Дамата обаче отрече, че героинята й е паднала жертва на по-голям хонорар и по-ефектна роля.

"Никой не е бил убит в "Под прикритие" заради други ангажименти. Всички персонажи, които си отидоха, бяха жертва на достоверността на историята. Продуцентите на криминалния сериал имат достатъчно самочувствие, за да изгубят някой от актьорите си просто така", обясни Теди.

Тя ще се появи в "Дървото на живота" в най-неподходящия момент и след това вече нищо няма да е същото.

"Божура е много интересна, вълнуваща млада и палава жена. Тя е авантюристка, иска да се забавлява и да живее без правила. А по това време България е малко по-патриархална, отколкото на Божура й се е искало", обяснява Теди пред в. "Стандарт".

"Мечта на всеки актьор е да снима епоха. Всичко е различно - говоренето, думите, поведението. Най-трудно е автентичността. Не трябва да си модерен", коментира Духовникова.

"Богатите семейства от онова време са давали пари за църквата, училището и проблемите около македонския въпрос. Днес никой не познава подобна щедрост", казва тя.