Теодора Генкова от MasterChef гостува в студиото на „Преди обед” по bTV непосредствено след напускането на кулинарното шоу и приготви на Сашо и Деси изкусителен пролетен десерт с целувки и ягоди.

Брокерът на недвижими имоти и отдаден любител на добрия вкус, „мама Теди” сподели пред водещите, че отдава загубата на емблематичната престилка на комплекс от фактори, но е приятно изненадана от себе си и смята, че се е справила добре, предвид стреса в най-желаната кухня на България.

Тя сравни преживяването MasterChef с кулинарна школа, от която можеш да научиш безценни уроци. Теди изрази възхищението си от MasterClass-овете на Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев, които за нея са изглеждали като елегантен танц. За своите колеги и конкуренти тя сподели, че са били изключително мили и позитивни, и въпреки общата цел за спечелването на титлата и голямата награда от 100 000 лева, на преден план не са били кавги и интриги. Според нея пораженията са част от играта и без да можеш да ги приемаш, не можеш да спечелиш.

За дългогодишната си мечта да отвори терин бар, Теодора разказа, че датира от едно пътуване до Скопие, по време на което е посетила подобно място и се е вдъхновила да предлага различни печива на своите гости и да ги изненадва с различни вкусове всеки ден. Раждането на едно от децата й е отложило реализацията на плана й, но мечтата е още жива. Професията й на брокер се е случила съвсем случайно – при посещение на един офис в началото на 90-те години се среща с хора, работещи в сферата на недвижимите имоти, които я изумяват със своята неподготвеност и неразбираем език. Така тя открива ниша, в която може да бъде наистина добра. През свободното си време кулинарката обича да почива в кухнята, където й е приятно да експериментира и да радва семейство и приятели с нови открития.

Теди сподели пред Сашо и Деси, че с помощта на своята майка отглежда голяма част от продуктите, с които готви. На тяхната вила , близо до сръбската граница, те се грижат за почти всички подправки, много зеленчуци, а от скоро и за ядливи цветя, които виреят чудесно сред красивата и чиста планинска природа. Тя се похвали и с предстоящата сватба на сина й Виктор, който е стоматолог, както и с постиженията на дъщеря си Кристина, която след 5 години изучаване на медицина, смята да се насочи към акушерството и гинекологията.

За финал на своето гостуване в „Преди обед” по bTV Теодора приготви на Сашо и Деси свежа пролетна мини торта от целувчени блатове, покрити с шоколад и крем от крема сирене, алкохол, пудра захар и пресни ягоди. Кулинарката завърши десерта с натрошени целувки, ягодово кули от пасирани ягоди, лимонов сок и пудра захар и мини целувки.